Bernard Chong

Welasan nglangi menyang kamardikan sawise ninggalake Kamboja kang abdi Casino

Dikirim ing: 19 Agustus 2022, 07:34.

Dianyari pungkasan ing: 19 Agustus 2022, 07:34.

Ana akeh saksi sing bisa menehi kesaksian babagan kekejeman perdagangan manungsa ing kasino ing Kamboja. Welasan wong bubar nglangi nyabrang kali saka Kamboja menyang Vietnam, ing ngendi dheweke ngandhani pengawal tapel wates babagan urip kaya budak.

warga Vietnam
Klompok warga Vietnam ngenteni kanggo ngobrol karo polisi. 40 ngungsi kahanan urip budhak-kaya ing Kamboja ngendi padha dipeksa kanggo bisa kanggo operator gambling ilegal. (Gambar: Vietnam Border Patrol)

VN Express Kab njlentrehake manawa para pengawal tapel wates ing Provinsi An Giang Vietnam ketemu karo 40 wong sing nyabrang Kali Binh Di. Wong-wong mau wis ngluncurake uwal massa saka sawetara kasino Kamboja sing wis nglawan kekarepane.

Sawetara sing ditampa penjaga perbatasan nggawe wahyu sing nggumunake. Nalika 40 bisa nggawe trip, loro ora. Salah misale jek sing drowning ing gaweyan, lan pemilik casino recaptured liyane.

Kasino Korupsi Kamboja

Ana 35 wong lanang lan limang wong wadon sing njaluk bantuan saka pengawal tapel wates Vietnam nalika padha nglangi ing dharat. Individu kudu nyabrang kali sing paling sethithik 70 meter (229 kaki) ing titik paling sempit.

Ing obrolan karo polisi, wong golek kamardikan ujar yen dheweke lunga menyang Kamboja kanthi janji bakal entuk gaji dhuwur. Nanging, padha wiwit makarya ing macem-macem kasino ing wilayah, kalebu ing divisi gambling online property.

Nanging, tinimbang urip sing luwih apik kanthi gaji sing layak, dheweke nemokake kahanan sing ora becik. Dheweke kepeksa kerja nganti suwe lan ora entuk apa-apa. Ing sawetara kasus, dina kerja tahan 16-20 jam tanpa istirahat.

Kesaksian individu ndhukung laporan sadurunge saka Kamboja. Ana akeh operasi ilegal sing nggunakake tenaga kerja budak. Ing wektu sing padha, pamrentah ora netepi janjine kanggo numpes operasi kasebut.

Wiwit wiwitan taun, udakara 250 wong wis ditulungi saka kahanan sing padha ing Kamboja. Dheweke nemokake cara kanggo ngliwati wates, nampa bantuan saka organisasi sukarela utawa mbayar tebusan.

Jumlah wong mbayar kanggo kamardikan beda-beda. Ing sawetara kasus, bisa dadi sethithik $ 1,000- $ 2,000. Nanging, ing negara liya, dheweke kudu mbayar nganti $30.000.

Mlayu ora mesthi dadi pilihan

Amarga gaji rata-rata ing Vietnam udakara $3,100 saben taun, nggawe dhuwit kaya ngono angel kanggo umume wong. Akibaté, wong sing diculik terus nandhang sangsara, kerja mbayar tebusan kanggo entuk kamardikan.

Iki kedadeyane wong Hongkong sing nembe kecemplung ing jebakan. Panjenenganipun panginten kang arep kanggo Kamboja kanggo proyek uga-mbayar ing casino, nanging cepet sinau sing iku scam.

Wong umur 22 taun nemokake iklan ing Facebook awal taun iki. Godaan kerja minangka bandar judi, entuk $ 25.000 sasi plus bonus, banget nggodha kanggo nolak.

Seminggu sabanjure, dheweke numpak pesawat saka Hong Kong menyang Kamboja. Sawise dheweke teka, “wakil casino” njupuk wong munggah lan ndamel wong kanggo ngarep anyar. Dheweke banjur ngirim paspor, miturut panyuwunan wakil, sadurunge nampa tur proyek anyar.

Tinimbang casino, kang nemokke cafe internet. Tinimbang meja game, dheweke nemokke komputer. Dheweke wis dadi korban rencana umum ing Kamboja. Peran anyar dheweke tumindak kaya wong wadon ing telpon kanggo ngarih-arih wong menyang gambling online.

Dheweke nyoba lunga, nanging sing nyekel dheweke kudu mbayar $ 10.000 lan mbayar kabeh dhuwit sing ditindakake kanggo nggawa dheweke menyang Kamboja. Sarehne ora mbayar, panjaluke ora bisa ditindakake. Nanging, para penculik nyimpen dheweke ing kamar sing dikunci lan dijaga nalika dheweke ora kerja.

Happy ending

Pungkasane, dheweke bisa nelpon ibune ing Hong Kong. Dheweke banjur ngubungi polisi. Seminggu sabanjure, panguwasa Kamboja nyerbu fasilitas kasebut lan menehi kebebasan kanggo kabeh korban.

Nanging, iku pangecualian, dudu aturan. Senajan paling 250 wong wis aman kamardikan, ana laporan sing ewu liyane isih makarya minangka babu ing kasino ilegal lan pusat telpon tengen Kamboja.

Vietnam, China lan liya-liyane wis ngupayakake upaya kanggo ngelingake wong supaya ora diapusi dening penipuan. Nanging, kriminal tansah golek cara anyar. Yen ora njanjeni pakaryan kanthi bayaran dhuwur, dheweke nggunakake jinis kanggo narik korban anyar. Sawise kabeh, mung nambah upaya dening Kamboja bakal mbantu ngilangi masalah kasebut.

#Welasan #nglangi #menyang #kamardikan #sawise #ninggalake #Kamboja #kang #abdi #Casino