Pengalaman Cocktail Bertema 'Alice in Wonderland' Njelajah Las Vegas

VEGAS MITOS dibusak: Old Grand MGM mbledhos sawise geni

Dikirim ing: 26 Agustus 2022, 12:50.

Dianyari pungkasan ing: 26 Agustus 2022, 01:31h.

Mitos umum ngubengi geni MGM Grand ing tanggal 21 November 1980. Nanging kanthi mitos iki, kasunyatane luwih ngganggu tinimbang fiksi sing ora jelas.

1980 MGM Grand geni
A geni tragis nyingkiri pecah ing MGM Grand hotel ing Las Vegas 21. november 1980. Waca hotel ing foto iki. Apa katon akrab kanggo sampeyan? Dheweke kudune, lan ora kanggo kang MGM Grand. (Gambar: Las Vegas Sun)

Nalika MGM Grand asli kabuka ing 1973 karo liwat 2.100 kamar hotel, iki dikenali minangka salah siji saka hotels paling gedhe ing donya. Nanging sawise 21 November 1980, hotel iki mung dikenal minangka salah siji saka lokasi geni hotel paling awon ing donya.

Tragedi kasebut nyebabake nyawa 87 wong lan ngganti kode geni ing Nevada lan negara.

Mung kobongan Hotel Winecoff, sing mateni 119 wong ing 7 Desember 1946, ing pusat kutha Atlanta, sing luwih parah. Untunge, helikopter saka Pangkalan Angkatan Udara Nellis sing cedhak bisa njupuk luwih saka 1.000 wong saka gendheng MGM, utawa jumlah tiwas bakal ngilangi rekor kasebut.

mitos

Akeh wong sing pracaya MGM Grand iki kabongkar sawise geni massive, salah siji amarga saka karusakan geni ekstensif utawa amarga bangunan wis akeh banget jujus ala. Mitos iki nyebar banget nganti muncul minangka kasunyatan ing edisi 2009 Darimer kang Las Vegas.

Bebener ana sadurunge karusakan geni kanggo bangunan, nanging iki sing ana ing casino lan lantai siji lan ora nyebabake karusakan struktural serius. neng kono sadurunge juju uga ala, nanging ora nyebabake MGM njeblug lan mbangun maneh properti kasebut.

MGM asli ora dirusak. Nanging, karusakan geni iki didandani, lan bangunan iki didol kanggo Bally limang taun mengko. Ing sale, Bally dadi hotel sing misuwur Bally kang Las Vegas. MGM Grand anyar (sing sampeyan ngerti saiki kanthi kaca cermin lan patung singa sing apik) dibukak ing 1993, ing sisih kidul MGM asli.

Menara hotel asli sing paling akeh tiwas terus beroperasi nganti saiki.

Rincian geni

Ing jam 7 ing 21. november 1980, kabel rusak ing toko Grosir ing sisih wétan casino ignited geni cilik. Deli durung mbukak; buruh casino weruh kumelun lan disebut keamanan. Dhèwèké nggolèki alat pemadam api nanging ora ketemu. Ing wektu iku, ora ana sprinkler otomatis ing bagean casino.

Geni wiwit munggah ing tembok restoran kanthi kacepetan 17 kaki per detik. Patang menit sawise metu saka deli, dheweke kenek lawang ngarep lobi lan pecah kaca. Sadurunge petugas pemadam kebakaran bisa ngontrol, kabeh undhak-undhakan, poros lift, lan saluran AC dadi cerobong asep.

Luwih saka 60 saka 87 korban tilar donya ing lantai 19-24 menara hotel, setengah ing kamar, minangka asil saka inhaling asap ireng kandel lan karbon monoksida sing mili liwat saluran AC lan akumulasi menyang mega kandel. Akeh korban sing isih turu ing amben.

Warisan ing Smoke

MGM Grand mbukak maneh wolung sasi sawise geni karo sprinkler otomatis lan sistem weker geni ing saindhenging properti. (Thanks kanggo geni, iki saiki sah dibutuhake.) Minangka bagéan saka $50 yuta remodel, menara 26-crita kapindho ditambahake mengko ing 1981. Nanging kunjungan slumped amarga publisitas ala saka geni lan taun sabanjuré pengadilan.

Penyelidikan geni ngasilake akeh rincian sing ngganggu. Contone, nginstal sprinklers otomatis dianjurake dening Las Vegas Fire Marshal nanging durung dibutuhake dening hukum bakal nambah mung $ 200.000 kanggo $ 106 yuta biaya kanggo mbangun MGM Grand saka 1972 kanggo 73. Nanging hotel ora gelem, lan Clark County Building Department sisih. , nyatakake yen wiwit bangunan makaryakke 24/7, sprinkler otomatis ora dibutuhake ing saindhenging latar.

Luwih saka 1.350 claims legal asil saka pati geni lan ciloko, lan MGM Grand pungkasanipun sarujuk kanggo mbayar $ 223 yuta kanggo dumunung. Las Vegas, ing wektu, ora cukup perusahaan kanggo nangani kabeh litigasi.

Lara operasi monumèn gigantic iki kanggo Gagal lan pati, MGM Grand didol hotel lan MGM Grand Reno kanggo Pinball lan slot machine produsen Bally Manufacturing ing April 1986.

Munggah Saka Awu

Kanthi tenang, pemilik MGM Grand, Kirk Kerkorian, wiwit entuk properti kanggo mbangun MGM Grand anyar sing mil kidul saka sing lawas. Iki dibukak ing taun 1993 lan isih digunakake nganti saiki. Kangge, Bally wis ganti tangan kaping pirang-pirang. Hilton Hotels entuk properti kasebut ing 1996 lan ngganti divisi resort casino dadi Park Place Entertainment, sing jenenge Caesars Entertainment lan dipikolehi dening Harrah’s Entertainment ing 2005.

#VEGAS #MITOS #dibusak #Grand #MGM #mbledhos #sawise #geni