Pengalaman Cocktail Bertema 'Alice in Wonderland' Njelajah Las Vegas

US Nemtokake Watesan Banyu Unprecedented ing Southwest

Dikirim ing: 16 Agustus 2022, 06:14.

Dianyari pungkasan ing: 16 Agustus 2022, 06:14.

Watesan banyu sing durung rampung sadurunge diumumake dina Selasa kanggo Southwest AS, ing ngendi kekeringan gedhe wis nyuda tingkat rong wadhuk paling gedhe ing negara kasebut.

Ing Watesan Tier 2 pisanan sing dileksanakake dening Departemen Dalam Negeri AS, Nevada bakal kelangan 8% saka banyu Kali Colorado sing saiki dialokasikan kanggo negara, dene alokasi Arizona bakal nyuda 21%. Watesan kasebut ditrapake ing taun ngarep.

Lake Mead Drought, Watesan banyu Kali Colorado
Tingkat banyu ing Lake Mead ana ing 80 taun paling rendah ing 1,042 kaki saka permukaan laut lan mudhun kanthi cepet. Watesan banyu sing durung rampung sadurunge bakal ditindakake taun ngarep kanggo nyoba lan ngreksa banyu sing isih ana. (Gambar: anews.com)

“Saben sektor ing saben negara duwe tanggung jawab kanggo mesthekake yen banyu digunakake kanthi efisiensi maksimal,” ujare asisten sekretaris negara kanggo banyu lan ilmu pengetahuan, Tanya Trujillo, ing pratelan. “Kanggo supaya ambruk catastrophic saka sistem kali Colorado lan mangsa kahanan sing durung mesthi lan konflik, nggunakake banyu ing cekungan kudu suda.”

Watesan kasebut tegese jatah Colorado Nevada River bakal mudhun nganti udakara 89,65 milyar galon banyu saben taun. Begjanipun kanggo negara, digunakake mung 78,89 milyar galon taun pungkasan lan ing trek kanggo nggunakake jumlah sing padha taun iki. California ora bakal nyuda jatah amarga negara kasebut duwe cadangan banyu.

Nanging, kabar kasebut ora apik amarga biro kasebut njaluk kabeh negara sing narik banyu Kali Colorado golek cara kanggo nyuda tambahan 652 milyar nganti 1,3 triliun galon saka alokasi – pengurangan 15-30%. Iku uga kalebu Colorado, New Mexico, Utah lan Wyoming. Tujuan iki bakal angel banget kanggo Nevada Kidul, sing entuk 90% banyu saka Lake Mead.

Deadline: wingi

Tenggat wektu biro kanggo negara ngirim rencana yaiku 15 Agustus. Nanging, John Entsminger, general manager kanggo Southern Nevada Water Authority, marang CNN nganti saiki “ora cukup stakeholder” wis ketemu deadline sing. Dheweke ujar manawa sawetara pemangku kepentingan kali pengin ndeleng pamrentah federal kanthi rencana dhewe.

Iki minangka taun kaping pindho ing saurutan pengurangan sawise pamrentah federal nyatakake kekurangan banyu ing wulan Agustus kepungkur. Lake Powell lan Lake Mead fungsi ing gabungan 28% kapasitas panyimpenan lengkap, disebabake dening 23rd taun kekeringan US Southwest. Iki ngancam bakal ngganggu pangiriman banyu lan produksi hidroelektrik, mula pamrentah federal tumindak.

Minangka bagean saka tumindak kasebut, pamrentah federal mutusake kanggo nyimpen luwih akeh banyu – kira-kira 326 milyar galon – ing Lake Powell tinimbang ngeculake ing hilir Lake Mead. Iki amarga tingkat banyu Lake Powell dijangkepi ing 3,522 kaki ing 1 Januari, mung 32 kaki ing ndhuwur minimal sing dibutuhake kanggo terus ngasilake listrik.

Neraka utawa Low Water

A sinau rong taun bubar dirilis saka Biro prakiraan sing tingkat banyu Lake Mead bakal mudhun 26 liyane kaki taun wiwit saiki, saka 1.042 kaki ndhuwur segara kanggo 1.016 kaki, lan banjur kanggo 1.013 kaki ing Juli 2024. Nyelehake ngisor 1.000 kaki. sikil bakal sijine US Southwest ing trek kanggo luwih drastis Tier 3 Watesan.

“Ana mung akeh banyu, lan alam bakal nemtokake iki ing sawetara titik,” ujare Entsminger. “Ing sawetara titik, ora ana banyu ing saluran kali.”

#Nemtokake #Watesan #Banyu #Unprecedented #ing #Southwest