Tag Archives: Polisi

Bernard Chong

Wong Mlayu Udan ing Kamboja Mati Sajrone Serangan Polisi ing Illegal Gambling

Dikirim ing: 10 Agustus 2022, 08:00.

Dianyari pungkasan ing: 10. Agustus 2022, 08:00.

Sawetara dina kepungkur, polisi Kamboja nyerang apa sing ditemtokake minangka toko taruhan online ilegal kanggo adu jago. Dheweke saiki kudu mangsuli kenapa dheweke mateni wong, wong sing ora salah lan kepala desa lokal sing ndhelik mung kanggo metu saka udan.

Polisi militer Kamboja
Kepala Polisi Nasional Kamboja Neth Savoeun, kiwa, lan Komandan Polisi Militer Nasional Sao Sokha, tengen, ing Kementerian Dalam Negeri ing Phnom Penh, Kamboja, ing taun 2018. Sao, saiki dadi kepala polisi militer, nyelidiki matine sawijining wong tanpa senjata sak polisi ilegal gambling gropyokan. (Gambar: VOA Kamboja)

Soung Dorn minangka wakil kepala desa Rong ing provinsi Kampong Thom. Asia Free Radio (RFA) kacarita dheweke ngungsi ing warung sawise rapat dina Minggu. Nalika ing kana, polisi militer Kamboja ngluncurake serangan.

Sajrone serangan kasebut, paling ora ana siji perwira nundukake Soung kanthi nyepetake lengen ing tenggorokan wong kasebut. Sanajan wong liya ing toko nyoba muni weker, Soung dadi biru banjur mandheg ambegan. Polisi janji bakal nindakake penyelidikan.

Family Wants Jawaban

Pati Soung ora nyebabake kerusuhan ing Kamboja kaya kematian sing ana gandhengane karo polisi liyane ing papan liya. Nanging, bisa uga ora dingerteni yen ora amarga putrine, Nearadey Din. Dheweke nerbitake kedadeyan kasebut ing Facebook sadurunge nguripake RFA kanggo eksposur tambahan.

Ing kirim Facebook, Nearadey lobi kanggo intervensi saka tingkat paling dhuwur ing pamrentah Kamboja. Dheweke ngajak Perdana Menteri Hun Sen, uga Komisi Hak Asasi Manusia Kamboja, supaya tumindak.

Sing mbokmenawa ora bakal kelakon, sanajan dheweke bakal ngawasi kahanan kasebut kanthi rapet. Kepala polisi militer, Jenderal Sao Sokha, lagi nyelidiki perkara kasebut lan kabare wis nundha pejabat sing terlibat.

Sao, mantan pengawal perdana menteri lan mantan komandan Polisi Militer Nasional, uga ngandhani media lokal yen dheweke nggawe komisi kanggo nyelidiki kematian kasebut. Nanging, ambane investigasi bisa dipertanyakan. Koroner nyathet tiwase Soung amarga serangan jantung.

Nearadey nolak penilaian kasebut, kanthi alesan manawa bapake sehat. Dheweke nyatakake yen dheweke ora duwe riwayat penyakit jantung utawa tandha-tandha liyane yen dheweke nandhang masalah kesehatan.

Kamboja Ngadhepi Masa Depan sing Ora Stabil

Illegal gambling tetep masalah ing Kamboja. Ing sawijining wektu, kutha kaya Sihanoukville, sing saiki ora bisa dikontrol, bakal dadi “bab sabanjure” ing game global.

Nanging, sanalika konstruksi anyar diwiwiti ing 2017, mandheg rong taun sabanjure. Sihanoukville lan liya-liyane kaya iku weruh influx massive saka investor Cina, kabeh poised kanggo nyilem menyang popularitas akeh saka online gambling .

Dheweke wiwit mbangun pusat perbelanjaan, kantor, apartemen, lan liya-liyane kanggo ndhukung pertumbuhan. Ing taun 2019, investasi asing $ 1.7 milyar, umume saka China, teka.

China ora seneng, meksa Kamboja kanggo mungkasi online gambling . Sing makarya uga. Dumadakan, kabeh infrastruktur wiwit ambruk. Nanging, akeh investor sing ngetokaké kabeh sing diduweni menyang Kamboja.

Akibaté, ing 2020, investasi manca ing Kamboja kurang saka sepuluh taun sadurunge, miturut Bank Dunia. Nekat kanggo nggawe urip minangka kutha garing, sawetara investor nguripake ilegal gambling . Ana liyane sing melu, mesthi, sing melu mung amarga padha seneng tumindak kriminal.

Saiki, korupsi dadi cara urip ing panggonan kaya Sihanoukville. Sing duwe dhuwit ngulu tanah lan real estate saka pemilik kanggo dhuwit dolar.

Nanging, ora ana hubungane karo real estate kapan wae. Ora mungkin investor asing bakal bali maneh, utamane amarga iklim saiki.

Pamaréntah ngandika iku kokain mudhun ing ilegal gambling lan aktivitas ilegal liyane. Nanging, sawetara analis mikir yen iki minangka tantangan sing ora bisa diatasi kanthi akeh alangan.

#Wong #Mlayu #Udan #ing #Kamboja #Mati #Sajrone #Serangan #Polisi #ing #Illegal #Gambling

Choctaw Casino & Resort – Durant

Las Vegas Boulevard Plans ‘Road Takeover’ Sing Resiko Dihentikan Polisi

Dikirim ing: 5 Agustus 2022, 11:41

Dianyari pungkasan ing: 5 Agustus 2022, 11:41h.

Polisi lokal mbatesi acara nyopir sembrono sing direncanakake akhir minggu kepungkur ing Las Vegas Boulevard. Pembalap bakal ketemu ing garage parking Resorts World Las Vegas ana. Wong loro didakwa, lan kabar babagan penahanan kasebut dilaporake akhir minggu iki.

Graham Liberal, kiwa, lan Michael Alex ing foto cangkir
Graham Liberal, kiwa, lan Michael Alex ing foto cangkir, digambar ing ndhuwur. Duo kasebut didakwa sadurunge melu ‘pengambilalihan jalan’ ing Las Vegas Strip. (Gambar: LVMPD)

Kabar babagan kedadeyan kasebut wiwit katon ing media sosial minggu kepungkur. Polisi miwiti investigasi lan panitia Graham Liberal lan Michael Alex dicekel.

Acara iki biasane diarani minangka “pengambilalihan jalan”. Padha sok-sok katon ing California.

Salah sawijining stasiun TV Los Angeles, KTLA, diterangake asring nglibatno atusan penonton lan akeh mobil sing teka ing lokasi sing wis dijadwal. Dheweke kerep mblokir lalu lintas liyane lan nindakake aksi beresiko dhuwur nalika nyopir.

Kadhangkala dibandhingake karo mob lampu kilat, diwenehi cara promosi lan jadwal, nanging dianggep mbebayani.

Padha kedaden ing Nevada. Nanging acara ngrancang iki dipercaya dadi pisanan kanggo Las Vegas Strip.

Acara Reconnaissance Polisi

Ngerti kahanan kasebut, petugas Departemen Polisi Metropolitan Las Vegas (LVMPD) mriksa pemandangan ing persimpangan Las Vegas Boulevard lan Pebble Road ing dina Jumuah kepungkur, miturut KSNVstasiun TV lokal.

Ana ing endi wae antarane 50 lan 75 pembalap karo mobil ngumpul ing kono. Salah sawijining mobil yaiku Dodge Charger kanthi bungkus karakter kartun, ujare laporan kasebut.

Ban ing Dodge wiwit muter lan driver nindakake donat. Iki minangka maneuver nyopir sing beboyo ing ngendi sopir nyopir mobil ing bunder sing sempit. Kanthi mencet pedal gas, dheweke asring ninggalake tandha-tandha skid ing trotoar.

Nalika polisi nonton sopir, dheweke uga nuduhake senjata api, ujare polisi. Dheweke banjur sijine ing sabuk. Dodge kadhaftar karo Michael Alex, polisi ngandika. Dheweke nyopir.

Alex lan penumpang, Graham Liberal, sing nggunakake akun media sosial “Mr.Gotdamnit_” dicekel polisi Metro.

Alex didakwa kanthi trick driving, nglirwakake safety wong utawa properti, lan nggawa senjata sing didhelikake tanpa ijin, KSNV kacarita. Liberal didakwa ngatur kontes kacepetan, laporan kasebut ditambahake.

Liberal ningkataké acara driving padha ing AS, miturut KELAS, stasiun TV lokal liyane. Dheweke dikenal akeh pangguna media sosial.

Ing antarane sing melu ing acara kasebut yaiku bocah-bocah umur rong nganti 12 taun, KELAS ngandika.

Miturut hukum negara, trick driving ditetepake minangka “nggunakake kendharaan kanggo nindakake trick, stunt, utawa maneuver liyane ing dalan umum sing lalu lintas wis dialihake, kalem, diblokir, utawa diblokir kanggo ngidini nindakake trik, stunt, utawa maneuver liyane. . .” Tumindakipun asring kacathet.

Nanging LVMPD duwe tembung sing kuat kanggo promotor lan pembalap acara kasebut.

“Aja teka ing kutha kita lan mikir sampeyan bakal njupuk alih!” LVMPD ngandika ing kirim ngumumake penahanan.

Sadurunge Risky Driving

Ing taun 2020, Veronica Acosta, 43, saka Riverside, California tilar donya amarga ciloko sawise SUV sing ditumpaki nabrak tembok ing garasi parkir Paris Hotel & Casino. Dumunung ing Las Vegas Strip.

Scott Thomas, 39, saka Montclair, California, minangka pembalap. Dheweke didakwa nyopir ing pengaruh.

Ing kedadean sing ora ana hubungane, buruh casino sing protes ing njaba Casino Woodbine ing Etobicoke, Toronto, ditabrak mobil ing garis piket ana wengi. Serikat kasebut ngaku tumindak kasebut disengaja.

Dheweke nandhang tungkak sing rusak lan bruises sing mbutuhake jahitan.

#Las #Vegas #Boulevard #Plans #Road #Takeover #Sing #Resiko #Dihentikan #Polisi