Tag Archives: Mati

Pengalaman Cocktail Bertema 'Alice in Wonderland' Njelajah Las Vegas

Mirage Las Vegas Deleng Dolphin Kapindho ing Limang Sasi Mati

dikirim ing: September 2, 2022, 07:09h.

Dianyari pungkasan ing: 2 September 2022, 07:44.

Dolphin kapindho ing limang sasi wis tilar donya ing Siegfried & Roy’s Secret Garden lan Dolphin Habitat ing Mirage Las Vegas. “Maverick” tilar donya nalika umure 19 taun sawise perawatan infeksi paru-paru sing “langkung parah ing sawetara minggu kepungkur,” miturut surat internal saka presiden interim Mirage, Franz Kallao, menyang anggota tim. Maverick minangka putrane Putri lan Banjo, loro lumba-lumba hidung botol.

Ing wulan April, Bella, 13, lumba-lumba hidung botol liyane, tiwas ing resort amarga penyakit pencernaan.

Dolphin Siegfried & Roy's Dolphin Habitat
Ing foto publisitas tanpa tanggal iki saka The Mirage, dolphin ditampilake nanggapi pesenan turis sing wis mbayar ‘pengalaman dolphin’ pribadi. Loro lumba-lumba mati ing Siegfried & Roy’s Dolphin Habitat sajrone limang wulan pungkasan. (Gambar: Conde Nast Traveler)

Ing surat kasebut, Kallao nggambarake jinis perawatan medis sing ditampa dening lumba-lumba ing resort kasebut. Iki kalebu “pemeriksaan fisik saben minggu dening dokter hewan lan rapat mingguan kanggo mriksa kabeh aspek sing ana gandhengane karo kesejahteraan kewan kalebu kewan, prilaku lan kualitas banyu.”

Ora Kathah Habitat

Miturut situs web Mirage, Taman Rahasia Siegfried & Roy lan Habitat Dolphin “dibukak ing taun 1990 kanthi fokus ing riset ilmiah, pendidikan, lan penjangkauan konservasi.” Ora miturut Naomi Rose, a ilmuwan mamalia laut karo 501(c)(3) kelompok aktivis kewan nonprofit Animal Welfare Institute.

“Ora ana publikasi sing aku ngerti babagan panggunaan dolphin ing The Mirage kanggo tujuan konservasi satwa,” ujare. Nevada Saiki ing April, nambah sing mung riset Mirage ing panangkaran. “Ing tembung liyane, kepiye carane kewan iki bisa urip luwih suwe lan berkembang biak luwih apik?”

Dolphins bottlenose liar biasane urip 40 nganti 60 taun, miturut National Marine Fisheries Service. Nanging, wektu urip rata-rata ing panangkaran kanggo kabeh lumba-lumba hidung botol sing urip luwih saka setahun yaiku 12 taun, 9 sasi, lan 8 dina.

Wiwit Habitat Dolphin dibukak, 15 dolphin wis lair ing panangkaran. Wolung tiwas, siji mati, lan liyane urip rong minggu, miturut Ceta-Base, organisasi nirlaba 501(c)(3) sing ngumpulake cathetan paus, lumba-lumba, lan lumba-lumba sing ditahan ing panangkaran. Umur rata-rata wolung lumba-lumba sing mati yaiku limang taun. Four dolphin liyane dijupuk saka alam bébas wis mati ing Mirage, miturut Ceta-Base.

Pitakonan Hard kanggo Hard Rock

Hard Rock International, perusahaan basis Florida sing tuku The Mirage saka MGM Resorts International kanggo $ 1,075 milyar taun pungkasan, rencana rebrand resort, kalebu ngrusak kabeh frontage properti. Nasib Secret Garden lan Dolphin Habitat durung diumumake, sanajan ora ana sing bakal bisa urip maneh.

“Kasunyatan sing Hard Rock koyone ora mikir akeh, utawa ing paling ora kanggo titik ngendi padha gelem ngomong soko kanggo media, ora banget janjeni,” Rose. Saiki. Ngrujuk menyang dokumenter populer babagan paus pembunuh sing ditawan dening SeaWorld San Diego, dheweke nerangake: “Iki post-mortem.iwak ireng donya sing kita urip, lan yen dheweke ora ngerti yen zeitgeist wis pindah, iku ora pinter banget, saka perspektif bisnis.

Rose ngandika dheweke panginten Hard Rock kudu katon kanggo mindhah dolphin menyang papan suci pen marine tinimbang zoo liyane. “Yen dheweke ora mikir babagan iki kanthi ati-ati, dheweke bakal katon ala, nanging nyatane meh ora ana hubungane karo perkara kasebut,” ujare.

#Mirage #Las #Vegas #Deleng #Dolphin #Kapindho #ing #Limang #Sasi #Mati

Bernard Chong

Wong Mlayu Udan ing Kamboja Mati Sajrone Serangan Polisi ing Illegal Gambling

Dikirim ing: 10 Agustus 2022, 08:00.

Dianyari pungkasan ing: 10. Agustus 2022, 08:00.

Sawetara dina kepungkur, polisi Kamboja nyerang apa sing ditemtokake minangka toko taruhan online ilegal kanggo adu jago. Dheweke saiki kudu mangsuli kenapa dheweke mateni wong, wong sing ora salah lan kepala desa lokal sing ndhelik mung kanggo metu saka udan.

Polisi militer Kamboja
Kepala Polisi Nasional Kamboja Neth Savoeun, kiwa, lan Komandan Polisi Militer Nasional Sao Sokha, tengen, ing Kementerian Dalam Negeri ing Phnom Penh, Kamboja, ing taun 2018. Sao, saiki dadi kepala polisi militer, nyelidiki matine sawijining wong tanpa senjata sak polisi ilegal gambling gropyokan. (Gambar: VOA Kamboja)

Soung Dorn minangka wakil kepala desa Rong ing provinsi Kampong Thom. Asia Free Radio (RFA) kacarita dheweke ngungsi ing warung sawise rapat dina Minggu. Nalika ing kana, polisi militer Kamboja ngluncurake serangan.

Sajrone serangan kasebut, paling ora ana siji perwira nundukake Soung kanthi nyepetake lengen ing tenggorokan wong kasebut. Sanajan wong liya ing toko nyoba muni weker, Soung dadi biru banjur mandheg ambegan. Polisi janji bakal nindakake penyelidikan.

Family Wants Jawaban

Pati Soung ora nyebabake kerusuhan ing Kamboja kaya kematian sing ana gandhengane karo polisi liyane ing papan liya. Nanging, bisa uga ora dingerteni yen ora amarga putrine, Nearadey Din. Dheweke nerbitake kedadeyan kasebut ing Facebook sadurunge nguripake RFA kanggo eksposur tambahan.

Ing kirim Facebook, Nearadey lobi kanggo intervensi saka tingkat paling dhuwur ing pamrentah Kamboja. Dheweke ngajak Perdana Menteri Hun Sen, uga Komisi Hak Asasi Manusia Kamboja, supaya tumindak.

Sing mbokmenawa ora bakal kelakon, sanajan dheweke bakal ngawasi kahanan kasebut kanthi rapet. Kepala polisi militer, Jenderal Sao Sokha, lagi nyelidiki perkara kasebut lan kabare wis nundha pejabat sing terlibat.

Sao, mantan pengawal perdana menteri lan mantan komandan Polisi Militer Nasional, uga ngandhani media lokal yen dheweke nggawe komisi kanggo nyelidiki kematian kasebut. Nanging, ambane investigasi bisa dipertanyakan. Koroner nyathet tiwase Soung amarga serangan jantung.

Nearadey nolak penilaian kasebut, kanthi alesan manawa bapake sehat. Dheweke nyatakake yen dheweke ora duwe riwayat penyakit jantung utawa tandha-tandha liyane yen dheweke nandhang masalah kesehatan.

Kamboja Ngadhepi Masa Depan sing Ora Stabil

Illegal gambling tetep masalah ing Kamboja. Ing sawijining wektu, kutha kaya Sihanoukville, sing saiki ora bisa dikontrol, bakal dadi “bab sabanjure” ing game global.

Nanging, sanalika konstruksi anyar diwiwiti ing 2017, mandheg rong taun sabanjure. Sihanoukville lan liya-liyane kaya iku weruh influx massive saka investor Cina, kabeh poised kanggo nyilem menyang popularitas akeh saka online gambling .

Dheweke wiwit mbangun pusat perbelanjaan, kantor, apartemen, lan liya-liyane kanggo ndhukung pertumbuhan. Ing taun 2019, investasi asing $ 1.7 milyar, umume saka China, teka.

China ora seneng, meksa Kamboja kanggo mungkasi online gambling . Sing makarya uga. Dumadakan, kabeh infrastruktur wiwit ambruk. Nanging, akeh investor sing ngetokaké kabeh sing diduweni menyang Kamboja.

Akibaté, ing 2020, investasi manca ing Kamboja kurang saka sepuluh taun sadurunge, miturut Bank Dunia. Nekat kanggo nggawe urip minangka kutha garing, sawetara investor nguripake ilegal gambling . Ana liyane sing melu, mesthi, sing melu mung amarga padha seneng tumindak kriminal.

Saiki, korupsi dadi cara urip ing panggonan kaya Sihanoukville. Sing duwe dhuwit ngulu tanah lan real estate saka pemilik kanggo dhuwit dolar.

Nanging, ora ana hubungane karo real estate kapan wae. Ora mungkin investor asing bakal bali maneh, utamane amarga iklim saiki.

Pamaréntah ngandika iku kokain mudhun ing ilegal gambling lan aktivitas ilegal liyane. Nanging, sawetara analis mikir yen iki minangka tantangan sing ora bisa diatasi kanthi akeh alangan.

#Wong #Mlayu #Udan #ing #Kamboja #Mati #Sajrone #Serangan #Polisi #ing #Illegal #Gambling