Tag Archives: Kamboja

Bernard Chong

Welasan nglangi menyang kamardikan sawise ninggalake Kamboja kang abdi Casino

Dikirim ing: 19 Agustus 2022, 07:34.

Dianyari pungkasan ing: 19 Agustus 2022, 07:34.

Ana akeh saksi sing bisa menehi kesaksian babagan kekejeman perdagangan manungsa ing kasino ing Kamboja. Welasan wong bubar nglangi nyabrang kali saka Kamboja menyang Vietnam, ing ngendi dheweke ngandhani pengawal tapel wates babagan urip kaya budak.

warga Vietnam
Klompok warga Vietnam ngenteni kanggo ngobrol karo polisi. 40 ngungsi kahanan urip budhak-kaya ing Kamboja ngendi padha dipeksa kanggo bisa kanggo operator gambling ilegal. (Gambar: Vietnam Border Patrol)

VN Express Kab njlentrehake manawa para pengawal tapel wates ing Provinsi An Giang Vietnam ketemu karo 40 wong sing nyabrang Kali Binh Di. Wong-wong mau wis ngluncurake uwal massa saka sawetara kasino Kamboja sing wis nglawan kekarepane.

Sawetara sing ditampa penjaga perbatasan nggawe wahyu sing nggumunake. Nalika 40 bisa nggawe trip, loro ora. Salah misale jek sing drowning ing gaweyan, lan pemilik casino recaptured liyane.

Kasino Korupsi Kamboja

Ana 35 wong lanang lan limang wong wadon sing njaluk bantuan saka pengawal tapel wates Vietnam nalika padha nglangi ing dharat. Individu kudu nyabrang kali sing paling sethithik 70 meter (229 kaki) ing titik paling sempit.

Ing obrolan karo polisi, wong golek kamardikan ujar yen dheweke lunga menyang Kamboja kanthi janji bakal entuk gaji dhuwur. Nanging, padha wiwit makarya ing macem-macem kasino ing wilayah, kalebu ing divisi gambling online property.

Nanging, tinimbang urip sing luwih apik kanthi gaji sing layak, dheweke nemokake kahanan sing ora becik. Dheweke kepeksa kerja nganti suwe lan ora entuk apa-apa. Ing sawetara kasus, dina kerja tahan 16-20 jam tanpa istirahat.

Kesaksian individu ndhukung laporan sadurunge saka Kamboja. Ana akeh operasi ilegal sing nggunakake tenaga kerja budak. Ing wektu sing padha, pamrentah ora netepi janjine kanggo numpes operasi kasebut.

Wiwit wiwitan taun, udakara 250 wong wis ditulungi saka kahanan sing padha ing Kamboja. Dheweke nemokake cara kanggo ngliwati wates, nampa bantuan saka organisasi sukarela utawa mbayar tebusan.

Jumlah wong mbayar kanggo kamardikan beda-beda. Ing sawetara kasus, bisa dadi sethithik $ 1,000- $ 2,000. Nanging, ing negara liya, dheweke kudu mbayar nganti $30.000.

Mlayu ora mesthi dadi pilihan

Amarga gaji rata-rata ing Vietnam udakara $3,100 saben taun, nggawe dhuwit kaya ngono angel kanggo umume wong. Akibaté, wong sing diculik terus nandhang sangsara, kerja mbayar tebusan kanggo entuk kamardikan.

Iki kedadeyane wong Hongkong sing nembe kecemplung ing jebakan. Panjenenganipun panginten kang arep kanggo Kamboja kanggo proyek uga-mbayar ing casino, nanging cepet sinau sing iku scam.

Wong umur 22 taun nemokake iklan ing Facebook awal taun iki. Godaan kerja minangka bandar judi, entuk $ 25.000 sasi plus bonus, banget nggodha kanggo nolak.

Seminggu sabanjure, dheweke numpak pesawat saka Hong Kong menyang Kamboja. Sawise dheweke teka, “wakil casino” njupuk wong munggah lan ndamel wong kanggo ngarep anyar. Dheweke banjur ngirim paspor, miturut panyuwunan wakil, sadurunge nampa tur proyek anyar.

Tinimbang casino, kang nemokke cafe internet. Tinimbang meja game, dheweke nemokke komputer. Dheweke wis dadi korban rencana umum ing Kamboja. Peran anyar dheweke tumindak kaya wong wadon ing telpon kanggo ngarih-arih wong menyang gambling online.

Dheweke nyoba lunga, nanging sing nyekel dheweke kudu mbayar $ 10.000 lan mbayar kabeh dhuwit sing ditindakake kanggo nggawa dheweke menyang Kamboja. Sarehne ora mbayar, panjaluke ora bisa ditindakake. Nanging, para penculik nyimpen dheweke ing kamar sing dikunci lan dijaga nalika dheweke ora kerja.

Happy ending

Pungkasane, dheweke bisa nelpon ibune ing Hong Kong. Dheweke banjur ngubungi polisi. Seminggu sabanjure, panguwasa Kamboja nyerbu fasilitas kasebut lan menehi kebebasan kanggo kabeh korban.

Nanging, iku pangecualian, dudu aturan. Senajan paling 250 wong wis aman kamardikan, ana laporan sing ewu liyane isih makarya minangka babu ing kasino ilegal lan pusat telpon tengen Kamboja.

Vietnam, China lan liya-liyane wis ngupayakake upaya kanggo ngelingake wong supaya ora diapusi dening penipuan. Nanging, kriminal tansah golek cara anyar. Yen ora njanjeni pakaryan kanthi bayaran dhuwur, dheweke nggunakake jinis kanggo narik korban anyar. Sawise kabeh, mung nambah upaya dening Kamboja bakal mbantu ngilangi masalah kasebut.

#Welasan #nglangi #menyang #kamardikan #sawise #ninggalake #Kamboja #kang #abdi #Casino

Bernard Chong

Wong Mlayu Udan ing Kamboja Mati Sajrone Serangan Polisi ing Illegal Gambling

Dikirim ing: 10 Agustus 2022, 08:00.

Dianyari pungkasan ing: 10. Agustus 2022, 08:00.

Sawetara dina kepungkur, polisi Kamboja nyerang apa sing ditemtokake minangka toko taruhan online ilegal kanggo adu jago. Dheweke saiki kudu mangsuli kenapa dheweke mateni wong, wong sing ora salah lan kepala desa lokal sing ndhelik mung kanggo metu saka udan.

Polisi militer Kamboja
Kepala Polisi Nasional Kamboja Neth Savoeun, kiwa, lan Komandan Polisi Militer Nasional Sao Sokha, tengen, ing Kementerian Dalam Negeri ing Phnom Penh, Kamboja, ing taun 2018. Sao, saiki dadi kepala polisi militer, nyelidiki matine sawijining wong tanpa senjata sak polisi ilegal gambling gropyokan. (Gambar: VOA Kamboja)

Soung Dorn minangka wakil kepala desa Rong ing provinsi Kampong Thom. Asia Free Radio (RFA) kacarita dheweke ngungsi ing warung sawise rapat dina Minggu. Nalika ing kana, polisi militer Kamboja ngluncurake serangan.

Sajrone serangan kasebut, paling ora ana siji perwira nundukake Soung kanthi nyepetake lengen ing tenggorokan wong kasebut. Sanajan wong liya ing toko nyoba muni weker, Soung dadi biru banjur mandheg ambegan. Polisi janji bakal nindakake penyelidikan.

Family Wants Jawaban

Pati Soung ora nyebabake kerusuhan ing Kamboja kaya kematian sing ana gandhengane karo polisi liyane ing papan liya. Nanging, bisa uga ora dingerteni yen ora amarga putrine, Nearadey Din. Dheweke nerbitake kedadeyan kasebut ing Facebook sadurunge nguripake RFA kanggo eksposur tambahan.

Ing kirim Facebook, Nearadey lobi kanggo intervensi saka tingkat paling dhuwur ing pamrentah Kamboja. Dheweke ngajak Perdana Menteri Hun Sen, uga Komisi Hak Asasi Manusia Kamboja, supaya tumindak.

Sing mbokmenawa ora bakal kelakon, sanajan dheweke bakal ngawasi kahanan kasebut kanthi rapet. Kepala polisi militer, Jenderal Sao Sokha, lagi nyelidiki perkara kasebut lan kabare wis nundha pejabat sing terlibat.

Sao, mantan pengawal perdana menteri lan mantan komandan Polisi Militer Nasional, uga ngandhani media lokal yen dheweke nggawe komisi kanggo nyelidiki kematian kasebut. Nanging, ambane investigasi bisa dipertanyakan. Koroner nyathet tiwase Soung amarga serangan jantung.

Nearadey nolak penilaian kasebut, kanthi alesan manawa bapake sehat. Dheweke nyatakake yen dheweke ora duwe riwayat penyakit jantung utawa tandha-tandha liyane yen dheweke nandhang masalah kesehatan.

Kamboja Ngadhepi Masa Depan sing Ora Stabil

Illegal gambling tetep masalah ing Kamboja. Ing sawijining wektu, kutha kaya Sihanoukville, sing saiki ora bisa dikontrol, bakal dadi “bab sabanjure” ing game global.

Nanging, sanalika konstruksi anyar diwiwiti ing 2017, mandheg rong taun sabanjure. Sihanoukville lan liya-liyane kaya iku weruh influx massive saka investor Cina, kabeh poised kanggo nyilem menyang popularitas akeh saka online gambling .

Dheweke wiwit mbangun pusat perbelanjaan, kantor, apartemen, lan liya-liyane kanggo ndhukung pertumbuhan. Ing taun 2019, investasi asing $ 1.7 milyar, umume saka China, teka.

China ora seneng, meksa Kamboja kanggo mungkasi online gambling . Sing makarya uga. Dumadakan, kabeh infrastruktur wiwit ambruk. Nanging, akeh investor sing ngetokaké kabeh sing diduweni menyang Kamboja.

Akibaté, ing 2020, investasi manca ing Kamboja kurang saka sepuluh taun sadurunge, miturut Bank Dunia. Nekat kanggo nggawe urip minangka kutha garing, sawetara investor nguripake ilegal gambling . Ana liyane sing melu, mesthi, sing melu mung amarga padha seneng tumindak kriminal.

Saiki, korupsi dadi cara urip ing panggonan kaya Sihanoukville. Sing duwe dhuwit ngulu tanah lan real estate saka pemilik kanggo dhuwit dolar.

Nanging, ora ana hubungane karo real estate kapan wae. Ora mungkin investor asing bakal bali maneh, utamane amarga iklim saiki.

Pamaréntah ngandika iku kokain mudhun ing ilegal gambling lan aktivitas ilegal liyane. Nanging, sawetara analis mikir yen iki minangka tantangan sing ora bisa diatasi kanthi akeh alangan.

#Wong #Mlayu #Udan #ing #Kamboja #Mati #Sajrone #Serangan #Polisi #ing #Illegal #Gambling