Tag Archives: Inci

A viral Twitter video shows flooding at the Circa sportsbook.

Lake Mead Ngambang 3 Inci Sawise Udan

Dikirim ing: 1 Agustus 2022, 02:13h.

Dianyari pungkasan ing: 1 Agustus 2022, 02:43h.

Sawise udan monsoon sing nyerang Las Vegas minggu kepungkur, munggah 3-inch wis diukur ing tingkat banyu historis kurang saka Lake Mead, miturut laporan ing Las Vegas Review-Journal. Apa iki lapisan perak kanggo udan sing dirayakake?

Video Twitter viral nuduhake banjir ing Sportsbook Circa.
Video Twitter viral nuduhake banjir ing Circa’s Sportsbook minggu kepungkur. (Gambar: KLAS-TV)

Udan monsoon minggu kepungkur nguripake prapatan ing Las Vegas menyang puddle lan saluran banyu saka langit-langit Caesars Palace lan Planet Hollywood, uga saka tembok video Sportsbook ing Circa Resort lan Casino . Pemadaman listrik ing saindenging wilayah kasebut malah ngrusak kanopi pejalan kaki Fremont Street Experience.

Uga ton saka lebu kanggo ngresiki munggah lan karpet kanggo ngganti, jalaran kalebu munggah ing tingkat banyu saka Lake Mead, kang ana 1.040,99 kaki ndhuwur segara ing dina Minggu, 3 inci luwih saka limang dina sadurungé.

Singing in the Rain?

Sayange, iku tepak ing ember sing dudu Matter, miturut National Oceanic and Atmospheric Administration hydrologist Paul Miller, sing mbantu nggawe ramalan sumber banyu kanggo Colorado River Valley Forecast Center. Miturut Miller, 3 inci kira-kira 25.000 kaki hektar, utawa mung udakara 0,3 persen saka 7 yuta hektar sing diluncurake saben taun ing hulu saka Lake Powell kanggo mbantu nyuda mudhun Lake Mead.

Lan keluwihan 3 inci bisa uga ora kabeh teka saka udan anyar. Udan ing sisih kidul-kulon, kalebu bagean tetanèn ing California lan Arizona, ngidini irigasi njaluk banyu kurang saka Lake Mead, sing uga bisa nerangake sawetara kenaikan, Miller nerangake.

Kaya bendungan ing banyu sing rusak

Tingkat banyu Lake Mead wis mudhun ing sejarah amarga Southwest ngalami apa sing diarani studi UCLA anyar sing diarani “mega-kekeringan paling abot sajrone 1.200 taun.” Waduk paling gedhe ing negara kasebut, bagean saka sistem sing nyedhiyakake banyu kanggo luwih saka 40 yuta wong ing AS Southwest, mung 27 persen kapasitase.

Setaun kepungkur, Lake Mead ana ing dhuwur 1,067,71 kaki. Rong taun kepungkur, dhuwuré 1,084,65 kaki. Na, miturut proyeksi Biro Reklamasi, iku bakal terus ambruk ing paling 20 kaki sadurunge pungkasan 2022. Las Vegas, Phoenix, Los Angeles, San Diego lan kutha-kutha Southwestern liyane sing nggunakake tlaga saiki nyoba kanggo setuju a nyuda panggunaan banyu saka 2 nganti 4 yuta kaki hektar ing tanggal 15 Agustus.

Miturut Stan Smith, profesor emeritus ing UNLV, Las Vegas luwih apik tinimbang kutha liyane. Ing taun 2020, Otoritas Banyu Nevada Kidul nginstal pipa mlebu anyar sing cedhak karo dhasar tlaga, ngidini banyu terus mili menyang 2.4 yuta warga Las Vegas lan 40 yuta pengunjung saben taun – paling ora saiki.

“Pungkasane, kita kudu nandur modal ing kemitraan desalinisasi,” ujare Smith Casino.org. “Masyarakat kudu ngitung lan uga ndeleng lanskap hukum banyu. Ora ana banyu gratis ing ngendi wae.”

#Lake #Mead #Ngambang #Inci #Sawise #Udan