Tag Archives: Gunakake

Pengalaman Cocktail Bertema 'Alice in Wonderland' Njelajah Las Vegas

Las Vegas Bone Garing Red Rocks Bisa Gunakake Awan Nursery minangka Sumber Banyu

dikirim ing: September 22, 2022, 06:26h.

Dianyari pungkasan ing: 22 September 2022, 06:51h.

Nemokake dhuwit wiwitan kanggo proyek Las Vegas biasane ora kaya ngono. Organisasi lingkungan sing disebut Save Red Rock njaluk sumbangan umum $ 150.000 kanggo nggawe udan lan salju ing Red Rock Canyon Las Vegas kanthi sprinkling awan. 501(c)(3) nirlaba nganti saiki wis ngunggahake udakara $38.000.

Pemanasan global lan dekade udan ing ngisor rata-rata wis nyebabake karusakan abot kanggo tetanduran lan kewan ing wilayah konservasi sing ditemtokake sacara nasional, sing dumunung 25 mil ing sisih kulon Strip. Lan seeding awan bisa, ing teori paling, nggawa udan akeh-dibutuhake.

Red Rock Canyon Las Vegas
Curah udan ing Area Konservasi Red Rock Canyon Las Vegas wis setengah ing 20 taun, amarga owah-owahan iklim lan kahanan garing lan kurang banyu. (Gambar: lasvegasthenandnow.com)

“Kita kabeh tresna Red Rock Canyon, iku ora dadi uga,”Sa Pauline van Betten, lemah lan banyu spesialis kanggo Simpen Red Rock, ing 8. September webinar kasedhiya ing website organisasi. “Wit Yosua pancen mati, lan kahanane pancen nggegirisi.”

Miturut data saka National Oceanic and Atmospheric Administration, rata-rata udan taunan Red Rock mudhun saka rata-rata 1981-2010 11,3 inci, dadi rata-rata 2011-2017 6,9 inci. Mulane, 15 taun kepungkur, Red Rock’s Lower Cottonwood Springs minangka bolongan renang sing ambane 15 kaki sing diisi manuk, kodhok, lan tanduran akuatik. Dina iki, mung luwih sepi.

Wiji sing ditandur ing sirahe

Penyebaran awan ditemokake ing taun 1930-an, nalika para ilmuwan ngerteni manawa pesawat sing mabur liwat awan dilapisi kristal es. Ide iki yaiku nggawe kristal es sing padha ing sekitar bledug sing dilebokake ing awan. Iki banjur bakal nggawe snowflakes lan raindrops sing bisa tiba ing lemah kanthi cara sing bisa diprediksi. Proses iki nggunakake aerosol anorganik – biasane iodida perak, amarga struktur molekule padha karo es – ing ngendi kristal es nukleasi.

Penyebaran awan Save Red Rock bakal ditindakake dening para ilmuwan saka Desert Research Institute (DRI), kampus riset nirlaba saka Nevada Higher Education System. Sajrone wolung taun kepungkur, para ilmuwan DRI wis ngeterake generator menyang puncak gunung ing Pagunungan Spring, kalebu Red Rock. Ing kene, dheweke njupuk solusi iodida perak menyang awan sing liwat.

10% Udan liyane

Umume riset babagan seeding awan nemokake asil sing beda. Siji sing ditindakake ing 2016 dening National Academy of Sciences gagal nemokake dhukungan sing signifikan sacara statistik kanggo kemampuane kanggo nambah udan utawa salju kanthi andal. Ing taun 2003, Dewan Riset Nasional AS nemokake manawa “bukti sing bisa ditampa kanthi ilmiah kanggo efek seeding sing signifikan durung digayuh.”

Nanging DRI nyatakake yen tes seeding awan wis nambah curah udan udakara 10%. Iki cocog karo data saka American Meteorological Society, sing ing taun 1998 nemokake curah udan 10% ing awan supercooled sing berkembang ing gunung kayata Red Rock Canyon.

Miturut asil saka seeding taun kepungkur ing Spring Mountains, DRI claims sing iki 10% makili 3.360 acre kaki. Kuwi cukup kanggo nyukupi kebutuhan banyu 6.700 rumah tangga sajrone setaun.

Biaya $ 8 nganti $ 10 saben kaki hektar, Utah, Colorado, lan Wyoming wis dadi proyek penyemaian awan sing didanai negara kanggo nyoba lan nambah leleh salju sing nyedhiyakake Kali Colorado.

Simpen Red Rock lan DRI ngarahake ngluncurake proyek kasebut ing 15 November. Mung ing wektu kanggo mundhakaken banyu saka badai mangsa sing wis nyedhiyani 70% saka Spring Mountains isi ulang banyu soko njero lemah.

Sumbangan bisa digawe menyang savedrock.com/make-it-rain.

#Las #Vegas #Bone #Garing #Red #Rocks #Bisa #Gunakake #Awan #Nursery #minangka #Sumber #Banyu

Iowa greyhounds

Tuduh Wynn’s Pelecehan Ora Bisa Gunakake Nickname, Aturan Hakim

Dikirim ing: 12 Agustus 2022, 11:29

Dianyari pungkasan: 12 Agustus 2022, 11:42.

A hakim Federal ing Nevada wis maneh dhawuh sing sangang karyawan Wynn Las Vegas wadon kudu mbukak jeneng yen cilik jawatan seksual marang Steve Wynn bakal nerusake.

Steve Wynn
Steve Wynn, ing ndhuwur, rawuh ing acara ing Los Angeles ing 2015. Telung taun sawisé, dheweke ninggalake industri game ing sangisore mega sawise dituduh tumindak seksual. Dheweke mbantah tuduhan kasebut. (Gambar: Getty)

Wanita kasebut, kabeh manikur utawa seniman dandanan ing Wynn Las Vegas, nuntut Wynn ing Maret 2019 kanthi jeneng samaran “Judy Doe 1-9.”

Para penggugat njaluk anonim amarga wedi karo tuntutan hukum sing bisa dibales saka Wynn, lan amarga pengaruh sing bisa diganggu masarakat ing urip lan karir.

Tuduhan Wynn babagan pelecehan seksual kalebu “sentuhan fisik sing ora cocog,” “nyabut” [plaintiff’s] tangan lan meksa dheweke pijet ing cedhak alat kelamin nalika manikur utawa pedikur, “lan” takon pitakonan seksual sing ora cocog,” antara liya. Ora ana tuduhan pelecehan seksual.

Wynn ninggalake industri gambling ing méga ing 2018 sawise a Jurnal Wall Street Artikel kasebut nuduh dheweke nindakake “pola tumindak seksual sing wis pirang-pirang dekade” marang staf wanita. Dheweke wis mbantah tuduhan kasebut.

Kahanan Mirunggan

Sistem kaadilan AS nduweni preferensi standar kanggo keterbukaan. Pihak mung diijini nggunakake jeneng samaran ing kahanan sing luar biasa. Ditetepake nalika kerahasiaan identitas partai perlu kanggo nglindhungi individu saka gangguan, ciloko, dipoyoki, utawa isin pribadi.

Pengadilan distrik nolak kasus kasebut ing Juli 2020 nalika hakim mutusake manawa tuntutan kasebut ora duwe rincian lan pertahanan sing ora cukup. Dheweke uga ujar manawa wanita kasebut gagal mbela keputusane kanggo tetep anonim.

Nanging Pengadilan Banding Sirkuit Kesembilan mbatalake ing November 2021, mutusake manawa wanita kudu diwenehi kesempatan kanggo menehi informasi luwih lengkap.

Dina Selasa, Hakim Hakim AS Cam Ferenbach mutusake manawa para penggugat “ora nemoni beban sing dibutuhake dening hukum” supaya tetep anonim.

“Gerakan #MeToo nuduhake jagad yen wong sing kuwat, biasane wong lanang, nyalahake kekuwatane lan nindakake kekerasan marang wanita,” tulis Fenerbach.

Akeh wong sing misuwur iki wis ilang akeh kekuwatane amarga paseksen umum sing wani saka wong sing slamet sing maju. tambah hakim. “Umume wong sing slamet iki nggunakake jeneng dhewe lan menehi risiko kredibilitas dhewe.”

“Wedi penggugat babagan pelecehan, ciloko, ejekan utawa isin pribadi ing kasus iki dituduhake dening kabeh korban pelecehan seksual sing ana ing kahanan sing padha lan ora luar biasa,” sambunge. “Kapentingan penggugat kanggo tetep anonim luwih akeh tinimbang prasangka umum.”

Setelan Reporter

Wynn uga digugat dening Angela Limcaco, mantan manager saka Wynn Las Vegas Salon. Dheweke ngaku nyebul singsot babagan tumindak salah Wynn sing miturut omongane uwong 15 taun ago, nanging iki intimidated menyang kasepen.

Limcaco ngandika marang Manajemen casino senior ing 2005 sing Wynn wis seksual nyerang lan impregnated siji karyawan ing salon. Pakaryan wanita sing ora dijenengi kasebut tiba-tiba dihentikan, lan dheweke dibayar dhuwit $ 7,5 yuta sing didhelikake, miturut tuntutan hukum.

Orane ganjaran mengko dikonfirmasi dening Komisi Gaming Massachusetts diselidiki. Wynn ngandika yen ketemu karo wong wadon sing ora dijenengi iku consensual.

#Tuduh #Wynns #Pelecehan #Ora #Bisa #Gunakake #Nickname #Aturan #Hakim