Tag Archives: Garing

Pengalaman Cocktail Bertema 'Alice in Wonderland' Njelajah Las Vegas

Las Vegas Bone Garing Red Rocks Bisa Gunakake Awan Nursery minangka Sumber Banyu

dikirim ing: September 22, 2022, 06:26h.

Dianyari pungkasan ing: 22 September 2022, 06:51h.

Nemokake dhuwit wiwitan kanggo proyek Las Vegas biasane ora kaya ngono. Organisasi lingkungan sing disebut Save Red Rock njaluk sumbangan umum $ 150.000 kanggo nggawe udan lan salju ing Red Rock Canyon Las Vegas kanthi sprinkling awan. 501(c)(3) nirlaba nganti saiki wis ngunggahake udakara $38.000.

Pemanasan global lan dekade udan ing ngisor rata-rata wis nyebabake karusakan abot kanggo tetanduran lan kewan ing wilayah konservasi sing ditemtokake sacara nasional, sing dumunung 25 mil ing sisih kulon Strip. Lan seeding awan bisa, ing teori paling, nggawa udan akeh-dibutuhake.

Red Rock Canyon Las Vegas
Curah udan ing Area Konservasi Red Rock Canyon Las Vegas wis setengah ing 20 taun, amarga owah-owahan iklim lan kahanan garing lan kurang banyu. (Gambar: lasvegasthenandnow.com)

“Kita kabeh tresna Red Rock Canyon, iku ora dadi uga,”Sa Pauline van Betten, lemah lan banyu spesialis kanggo Simpen Red Rock, ing 8. September webinar kasedhiya ing website organisasi. “Wit Yosua pancen mati, lan kahanane pancen nggegirisi.”

Miturut data saka National Oceanic and Atmospheric Administration, rata-rata udan taunan Red Rock mudhun saka rata-rata 1981-2010 11,3 inci, dadi rata-rata 2011-2017 6,9 inci. Mulane, 15 taun kepungkur, Red Rock’s Lower Cottonwood Springs minangka bolongan renang sing ambane 15 kaki sing diisi manuk, kodhok, lan tanduran akuatik. Dina iki, mung luwih sepi.

Wiji sing ditandur ing sirahe

Penyebaran awan ditemokake ing taun 1930-an, nalika para ilmuwan ngerteni manawa pesawat sing mabur liwat awan dilapisi kristal es. Ide iki yaiku nggawe kristal es sing padha ing sekitar bledug sing dilebokake ing awan. Iki banjur bakal nggawe snowflakes lan raindrops sing bisa tiba ing lemah kanthi cara sing bisa diprediksi. Proses iki nggunakake aerosol anorganik – biasane iodida perak, amarga struktur molekule padha karo es – ing ngendi kristal es nukleasi.

Penyebaran awan Save Red Rock bakal ditindakake dening para ilmuwan saka Desert Research Institute (DRI), kampus riset nirlaba saka Nevada Higher Education System. Sajrone wolung taun kepungkur, para ilmuwan DRI wis ngeterake generator menyang puncak gunung ing Pagunungan Spring, kalebu Red Rock. Ing kene, dheweke njupuk solusi iodida perak menyang awan sing liwat.

10% Udan liyane

Umume riset babagan seeding awan nemokake asil sing beda. Siji sing ditindakake ing 2016 dening National Academy of Sciences gagal nemokake dhukungan sing signifikan sacara statistik kanggo kemampuane kanggo nambah udan utawa salju kanthi andal. Ing taun 2003, Dewan Riset Nasional AS nemokake manawa “bukti sing bisa ditampa kanthi ilmiah kanggo efek seeding sing signifikan durung digayuh.”

Nanging DRI nyatakake yen tes seeding awan wis nambah curah udan udakara 10%. Iki cocog karo data saka American Meteorological Society, sing ing taun 1998 nemokake curah udan 10% ing awan supercooled sing berkembang ing gunung kayata Red Rock Canyon.

Miturut asil saka seeding taun kepungkur ing Spring Mountains, DRI claims sing iki 10% makili 3.360 acre kaki. Kuwi cukup kanggo nyukupi kebutuhan banyu 6.700 rumah tangga sajrone setaun.

Biaya $ 8 nganti $ 10 saben kaki hektar, Utah, Colorado, lan Wyoming wis dadi proyek penyemaian awan sing didanai negara kanggo nyoba lan nambah leleh salju sing nyedhiyakake Kali Colorado.

Simpen Red Rock lan DRI ngarahake ngluncurake proyek kasebut ing 15 November. Mung ing wektu kanggo mundhakaken banyu saka badai mangsa sing wis nyedhiyani 70% saka Spring Mountains isi ulang banyu soko njero lemah.

Sumbangan bisa digawe menyang savedrock.com/make-it-rain.

#Las #Vegas #Bone #Garing #Red #Rocks #Bisa #Gunakake #Awan #Nursery #minangka #Sumber #Banyu