Tag Archives: Breeder

Iowa greyhounds

Iowa Greyhound Breeder Dipenjara $500K Steroid Peddling Racket

dikirim ing: 3 Agustus 2022, 04:39h.

Dianyari pungkasan ing: 3 Agustus 2022, 05:02.

Pemilik kennel greyhound Iowa wis dihukum penjara 15 wulan kanthi tuduhan doping lan konspirasi kanggo ngapusi Amerika Serikat, Dhaptar Des Moines laporan.

Iowa greyhound
racing Greyhound ing Dubuque Greyhound Racing Park ditutup kanggo apik ing Mei, menehi tandha pungkasan olahraga ing Iowa. Tes obat sing gagal ing trek ing 2018 nggawa penyidik ​​menyang Stidham. (Gambar: Dhaptar Des Moines)

Ing wulan Januari, Jon Stidham ngakoni ngedol obat-obatan sing nambah kinerja setengah yuta dolar menyang peternak lan pelatih asu liyane. Saka 2015 nganti 2018, dheweke adol luwih saka 300,000 dosis methyltestosterone, steroid anabolik sing niru efek testosteron, kanthi bathi luwih saka $324,000.

Liwat internet lan liwat toko, Kennel Supply, ing kutha cilik McClelland ing Iowa kulon, kang ilegal mbagekke luwih saka 50 obat resep liyane. Dheweke nindakake iki kanthi nggawe teken dokter kewan. Penjualan kasebut ngasilake bathi tambahan luwih saka $ 200,000, jaksa ujar.

Obat ala kanggo asu

Panggunaan methyltestosteron ing balap greyhound dilarang kanthi alasan integritas lan kesejahteraan kewan ing Inggris Raya, Australia lan kabeh yuridiksi AS kajaba West Virginia, sing kasedhiya kanthi resep. Negara kasebut dadi tuan rumah loro saka telung trek balapan greyhound ing Amerika.

Methyltestosteron diwenehi kanggo greyhounds wadon kanggo nambah kinerja ing dina lomba. Iki nyebabake penebalan kamar pompa jantung ing asu, lan panggunaan jangka panjang bisa nyebabake hipertrofi jantung, miturut riset Universitas Oulu ing Finlandia.

Stidham minangka mantan anggota dewan saka Iowa Greyhound Racing Association. Dheweke ditangkep ing taun 2018 sawise sawetara tes obat positif ing Iowa Greyhound Park sing saiki ditutup ing Dubuque disambung karo operasi.

Detektif saka Divisi Investigasi Kriminal Iowa nemokake botol resep methyltestosteron saka sawetara kandang sing duwe label kanthi jeneng Stidham.

Penyelidik nyerbu Kennel Supply lan ngrebut luwih saka 4.000 kapsul obat kasebut, ditambah karo cathetan resep sing ditandatangani dening dokter hewan Kansas sing teken Stidham palsu. Dheweke uga nemokake dhaptar jeneng asu lan awis luwih saka $ 51.000.

Ilang bathi

Saliyane pakunjaran, hakim ing Cedar Rapids didenda Stidham $ 7.500 lan dhawuh kanggo ilang $ 527.510 saka hasil tamba. Dheweke kudu dibebasake kanthi pengawasan telung taun sawise ukuman penjara.

Undhang-undhang babagan label lan dispensing zat sing dikontrol lan obat resep ana kanggo nglindhungi kesehatan lan safety komunitas kita. Jaksa Agung AS Timothy Duax ujar ing pratelan.

“Yen undang-undang kasebut dilanggar, wong-wong sing kena kontak karo zat sing ora diwènèhaké utawa dilabeli kanthi salah bakal dadi resiko. Mulane, nalika individu kaya Mr. Stidham nyoba entuk bathi kanthi ora nggatekake utawa nglanggar undang-undang obat lan resep sing dikontrol, dheweke bakal dituntut kanthi abot, lan asil saka kegiatan ilegal bakal disita, “ujare.

#Iowa #Greyhound #Breeder #Dipenjara #500K #Steroid #Peddling #Racket