Bernard Chong

Pemilik Perusahaan Esports Bren Esports Dituduh Dadi Penyelundup Narkoba

Dikirim ing: 3 Agustus 2022, 07:40.

Dianyari pungkasan ing: 3 Agustus 2022, 07:40.

Pengusaha ing Filipina, lan pemilik organisasi Bren Esports, ana ing radar Biro Investigasi Nasional (NBI). Bernard Chong ngadhepi tuduhan perdagangan narkoba ing kasus sing nglibatake kira-kira $33.6 yuta, miturut media Filipina.

Bernard Chong
Bernard Chong (tengah) berpose karo anggota Bren Esports, tim esports sing didegake. Pengusaha kasebut ngadhepi tuduhan yen dheweke minangka penyelundup narkoba ing negara asale ing Filipina. (Gambar: Tiebreaker Times)

Kasus kasebut diwiwiti ing taun 2019 ing Pelabuhan Kontainer Internasional Manila ing Filipina. Nalika iku Chong dadi tokoh ing kasus perdagangan narkotika minangka salah sawijining pemilik Fortuneyield Cargo Services Corporation. Perusahaan layanan kargo kasebut diduga duwe hubungan karo operasi penyelundupan.

Utamane, polisi percaya yen perusahaan kasebut duwe peran ing perdagangan methamphetamine ilegal. Akibaté, panguwasa pengin Chong nyerahake awake dhewe supaya bisa nanggapi tuduhan kasebut.

Waran Penahanan In-Game

Polisi ing Filipina ngetokake surat perintah penahanan Chong nalika musim panas taun 2021. April kepungkur, dheweke nyoba banding karo surat perintah kasebut, nanging hakim pengadilan nolak panjaluke.

NBI banjur nindakake operasi nggoleki kanggo nahan Chong. Nanging, nganti saiki durung bisa. Saiki, panguwasa wis ngluncurake panggilan umum supaya dheweke nyerah.

Mokal. Chong durung nyatakake ing ngendi dheweke, nanging njupuk Twitter ing dina Selasa kanggo menehi kabar babagan kahanane. Ing thread, kang diarani Filipina minangka “negara asal”, Chong “unequivocally” nolak pratelan.

Chong nambahake, “Aku percaya karo sistem kaadilan sing nglindhungi wong sing ora salah, lan bebener bakal tetep menang. Muga-muga iki bisa ngilangi keraguan sampeyan lan matur nuwun kanggo dhukungan sajrone wektu sing angel iki.

Ing Filipina, penahanan amarga penyelundupan utawa penyelundupan narkoba tegese penahanan pra-sidang otomatis. Ora ana jaminan, lan kasus bisa njupuk rata-rata telung nganti limang taun kanggo ngliwati sistem pengadilan.

Bren Esports Push Maju

Chong ngedegake Bren Esports ing 2017. Organisasi kasebut duwe tim ing sawetara kompetisi esports ing Wild Rift, CS: GO, VALORANT, lan liya-liyane.

Bren nduweni kualifikasi kanggo Tour Juara VALORANT taun kepungkur ing Berlin, nanging ora bisa melu amarga masalah visa. Sawetara minggu sabanjure, Bren pisah karo para pemain, sing banjur gabung karo Team Secret.

Ing Januari 2021, tim Mobile Legends organisasi kasebut menang ing Kejuaraan Dunia M2 ing Singapura. Kanggo menang, dheweke entuk dhuwit $ 140.000.

Bren isih ana ing jadwal kanggo nyoba lolos menyang IESF World Esports Championships (IESF WEC) kaping 14. Bakal melu kualifikasi wiwit tanggal 8 Juli lan durung nuduhake manawa drama saiki karo pangadeg bakal nggawe prabédan.

IESF WEC minangka seri kejuaraan dunia esports sing bakal dianakake ing Bali ing Desember iki. Bakal nampilake enem game ing taun iki, uga hadiah hadiah $ 500,000. Kajaba iku, kanggo pisanan PUBG Mobile bakal katon ing acara kasebut.

Saliyane dadi pangadeg Bren, Chong duwe tangan ing sawetara segmen komersial. Ing antarane yaiku platform media sosial Lyka, merek sandhangan World Balance lan rantai restoran Kanada Tim Hortons.


#Pemilik #Perusahaan #Esports #Bren #Esports #Dituduh #Dadi #Penyelundup #Narkoba