Bernard Chong

Pambocoran Hiburan Bintang Sajrone Inquiry Queensland Unsettling

Dikirim ing: 24 Agustus 2022, 10:29

Dianyari pungkasan ing: 24 Agustus 2022, 10:29.

Star Entertainment saiki dadi sorotan ing Queensland, Australia, lan mesthi ngrasakake tekanan. Ora kaget, krungu bab carane operator casino wis nindakake bisnis liwat taun ora cukup nerangake.

CEO Star Entertainment Geoff Hogg
CEO Star Entertainment Geoff Hogg ing Lobi ing The Darling ing The Star Gold Coast. operator Casino ngadhepi nliti kuat ing Queensland kang miyak pola nglanggar peraturan. (Gambar: Star Entertainment)

Penyelidikan sing padha ing New South Wales (NSW) wis narik sandiworo babagan apa sing kedadeyan ing mburi lawang ditutup Star. Ora ana alesan sing bisa dipercaya manawa aktivitase ing Queensland bakal beda, lan iki mbuktekake manawa ora.

Penyelidikan paling anyar iki diwiwiti minggu iki. Sanajan wis jelas yen Star ora duwe risiko kelangan lisensi negara, tumindak kepungkur bakal ngganggu dheweke nganti pirang-pirang taun.

Star Show Babagan Pola

Kesaksian sadurunge ing penyelidikan wis ngumumake hubungane Star karo triad Cina. Ing antarane yaiku perusahaan Chow Tai Fook lan bos triad sing kondhang Broken Tooth. Nanging, sing padha ngganggu yaiku kasunyatan manawa Star ngerti manawa Chow Tai Fook melu kejahatan terorganisir nalika dheweke nampa dheweke dadi kulawarga.

Fook partner ing mbesuk Ratu Wharf casino resort sing Star mbangun. Resor iku bagéan saka project revitalisasi multibillion dollar sijine bebarengan dening Queensland. Fook uga nduweni hubungan sing signifikan karo LET (biyen Suncity Group) lan kasino ing Hoiana, Vietnam, sing uga diduga ana hubungane karo Broken Tooth.

Kajaba iku, saiki ana pitakonan babagan carane regulator bisa mlebu konsorsium Wharf Ratu. Keterlibatan miturut omongane uwong Fook ing kejahatan terorganisir lan hubungane karo Broken Tooth wis dadi rahasia mbukak pirang-pirang taun. Fook uga duwe, antara liya, perusahaan Australia Alinta Energy.

Ing tahap awal penyelidikan iki, ora jelas apa sing bakal ditindakake pemerintah babagan hubungan Star-Fook. Pamrentah mung ujar manawa bakal ngrembug masalah kasebut “ing lawang sing ditutup”.

Gambling kecanduan ora masalah

Kasunyatan bilih polisi ngalang-alangi Australia saka gambling ora katon masalah kanggo Star. Ing Queensland laporan sing Star antusias tampi gambler begalan, malah menehi $ 52.000 Rolex, lelungan jet pribadi lan liyane.

Polisi nglarang individu sing ora dijenengi saka Star Sydney wiwit 2007. Nanging, dheweke bisa gambling ajeg ing kasino Star kang Gold Coast nganti Desember taun pungkasan. Outlet media nglaporake manawa ana “719 halaman sejarah (layanan gratis)” kanggo individu ing rekaman kasebut.

Iku mung sawise Chris Peasley, kepala tim sales casino, teka tengen artikel warta sing temen maujud ban ing efek. Iki minangka indikasi sing jelas yen Star ora nindakake kanthi teliti sajrone operasi.

Iku uga pratondo saka indifference Star, minangka Peasley lan tim rembugan larangan ing 2015-16. Nanging, sanajan mangkono, para pemain judi terus ngunjungi lantai game lan entuk hadiah nganti pungkasan taun 2021.

Lack saka Tanggung jawab

Mbok bagéan saka alesan Star kang Gold Coast ajang ora éling ana masalah karo gamblers amarga ora manggon ing janji tanggung jawab gambling . Sakabèhé, Nanging, operator wis ninggalake proses nggawe kaputusan kanggo anggota Staff kanggo nelpon.

Nalika akeh pelanggan biasa lan dhuwur duwe akses menyang kertu anggota, panggunaane ora wajib. Akibaté, yen cardholder ngunjungi casino lan ora nggunakake kertu, wis Star meh ora ana pratondo sing flag sembarang bisa saiki. Kajaba iku, staf ora bisa nglacak ewonan identitas kanggo ngerteni statuse.

Senadyan subyek diselidiki ing NSW, eksekutif lan manajemen Star njaga pendekatan apatis kanggo tanggung jawab gambling ing Queensland. Junior Toleafoa, Star gambling manager tanggung jawab, ngakoni iki ing paseksi.

Toleafoa ngakoni sing Star ora ngganti sawetara saka kawicaksanan gambling nganti dina sadurunge nyoba cocog Queensland wiwit. Nganti banjur, sawetara gamblers bisa nglampahi enem jam terus ing lantai game tanpa masalah. Ing sawetara kasus, 10-12 jam bisa ditampa.

Nanging, sanajan mangkono, Star mung ngerti suwene para pemain judi tetep aktif yen mlebu nganggo kertu anggota. Yen ora, operator mbayar manungsa waé kurang.

Kabeh iki nerangake pola indifference ing Star. Dina Jumuah iki, CEO perusahaan, Geoff Hogg, kudu mangsuli pitakon, lan kemungkinan bukti sing luwih akeh bakal muncul. Penyidik ​​​​wis ngerti apa sing kudu ditakoni lan ngerti jawaban apa sing bakal dikarepake.

Penyelidikan bakal diwiwiti kanthi cepet kanggo nyiapake laporan pungkasan lan menehi rekomendasi. Tanggal 30 September, investigasi bakal menehi temuan marang Jaksa Agung Queensland Shannon Fentiman, sing banjur bakal nemtokake cara ngukum Star amarga kesalahane.

#Pambocoran #Hiburan #Bintang #Sajrone #Inquiry #Queensland #Unsettling