Bernard Chong

Owner Vegas Golden Knights Eyeing Purchase saka Tim Football Liga Premier

Dikirim ing: 18 September 2022, 07:11.

Dianyari pungkasan ing: 18 September 2022, 07:11.

Nalika tim bal-balan Liga Utama Inggris AFC Bournemouth berjuang kanggo golek pijakan, dheweke bisa uga duwe pemilik anyar. Wong sing mbantu nggawa Hockey es kanggo Vegas, Bill Foley, kabaripun kasengsem ing tuku tim.

Kieffer Moore
Kieffer Moore saka tim bal-balan EPL AFC Bournemouth ing lapangan nalika pertandhingan nglawan Wolverhampton Wanderers ing wulan Agustus. Bill Foley, pemilik saka Vegas Golden Knights, rembugan tuku tim Moore. (Gambar: Getty Images)

Liga Premier minangka salah sawijining liga paling sugih ing donya, kanthi obah mayuta-yuta pound ing jaman saiki. Iki minangka kesempatan pasar sing penting kanggo para pengusaha sing golek investasi anyar, kanthi sawetara tawaran gedhe kaya adol Chelsea sing muncul ing jaman saiki.

Saiki, meh setengah saka tim ing bal-balan Inggris paling dhuwur duwe pamilik ing AS, liwat individu utawa perusahaan. Foley, pemilik mayoritas Vegas Golden Knights, pengin dadi sabanjuré. Dheweke ngrembug kemungkinan kasebut karo pemilik tim saiki, Maxim Demin saka Rusia.

Kicking Things In England

Bournemouth main ing divisi kapisan Inggris, saiki ana ing posisi 12. Minangka dicethakaké dening Sky Sports lan media liyane, Foley wis nuduhake kapentingan kanggo ndarbeni 100% saham ing tim.

Tokoh sing bisa tuku luwih saka € 170 yuta (US $ 170,25 yuta) katon. Iki padha karo jumlah sing dilebokake Demin kanggo tetep ing klub kasebut ing taun 2011. Nanging, iku wis suwe sadurunge negarane mutusake kanggo nyerang Ukraina.

Kepinginan Demin kanggo ngedol Bournemouth ora anyar. Dheweke wis ngrungokake tawaran kanggo adol klub kasebut sajrone taun kepungkur, miturut laporan media. Nanging, ora ana kaliber Foley, wis nyoba kanggo tuku klub.

Bournemouth dipecat manajer Scott Parker wulan kepungkur sawise mung patang penampilan Liga Premier. Rong pertandhingan pungkasan dheweke kalah amarga klub kasebut terus golek manajer anyar.

Panelusuran kasebut ditundha kanthi negosiasi karo Foley. Yen kabeh apik, adol klub Inggris bisa ditindakake sadurunge Piala Dunia Qatar 2022.

Sawetara taun kepungkur, Foley nuduhake minat kanggo entuk saham ing tim Ligue 1 Prancis Olympique Lyon. Kajaba iku, taun kepungkur, dheweke melu diskusi awal karo MLS babagan nggawa tim bal-balan menyang Vegas.

Nanging, kesepakatan kasebut ambruk lan liga saiki ngrembug tawaran eksklusif anyar karo pemilik Aston Villa Wes Edens lan Nassef Sawiris. Yen padha tekan persetujuan, tim anyar bisa dadi Las Vegas Villains.

Nilai liyane kanggo Bournemouth

Bournemouth, sing bubar mlebu operator game Dafabet minangka sponsor utama, bisa entuk manfaat saka keterlibatan Foley. Dheweke wis mbantu Ksatria Emas nambah regane saben taun lan bisa uga nindakake perkara sing padha kanggo Bournemouth.

Tim NHL regane $ 500 yuta ing 2017, miturut Statista. Sing nambahake $ 25 yuta ing taun sabanjure lan $ 5 yuta liyane ing 2019. Sanajan regane rada mudhun ing 2020 (nganti $ 570 yuta), mundhak dadi $ 710 yuta taun kepungkur.

Acara uga bisa dadi asil saka keterlibatan kulawarga Maloof, ngedegaken lan mantan pemilik saka Palm Casino Resort. Kulawarga kasebut duwe 30% Ksatria Emas.

Rembugan antarane Foley lan Demin diarani wis mlebu tahap sing luwih maju. Yen adol entuk lampu ijo saka Liga Premier lan regulator, Foley Demin bisa uga nyerahake kunci sadurunge Piala Dunia taun iki.

#Owner #Vegas #Golden #Knights #Eyeing #Purchase #saka #Tim #Football #Liga #Premier