Macau casinos gaming revenue GGR

Operasi Okada Manila Bali menyang Universal Entertainment

dikirim ing: September 4, 2022, 12:53h.

Dianyari pungkasan ing: 4. September 2022, 02:51h.

Pamrentahan Okada Manila wis bali menyang Universal Entertainment Corporation sawise kira-kira telung sasi dikelola dening miliarder Jepang Kazuo Okada, 79 taun.

Kasino Okada Manila Filipina
A perang nyuwil metu ing Okada Manila antarane loro pihak saben ngaku minangka operator sah saka resort casino Filipino. Kazuo Okada Group wis wiwit dibusak saka properti, nanging billionaire nahan posisi Papan. (Gambar: ABS-CBN News)

Kantor perusahaan resort casino terintegrasi Filipina ing Manila Entertainment City digeret tanggal 31 Mei dening grup sing dipimpin dening Kazuo. Kedadeyan kasebut kedadeyan sawise Mahkamah Agung Filipina mrentahake perusahaan induk langsung Okada Manila – Tiger Resort, Leisure & Entertainment, Inc. (TRLEI) – kanggo bali Papan menyang noto 2017 nalika Okada dadi direktur lan ketua.

TRLEI meksa diusir Okada saka organisasi sing ngawasi casino namesake ing 2017. Sing ana ing kupeng panyokro bowo sing digunakake dhuwit perusahaan kanggo panggunaan pribadi, panyokro bowo billionaire wis bola-bali rek. Okada wis nyoba nguwasani TRLEI lan perusahaan induke, Universal Entertainment, wiwit saiki.

Okada ujar manawa tumindak TRLEI ing 2017 minangka karya anak-anake sing wis diwasa, sing ora ana hubungane maneh. Anak-anake minangka pemegang saham paling gedhe ing Universal lan TRLEI.

Pamrentah Mulihake Tatanan

Pimpinan TRLEI sing dibuwang ngandika Status Quo Ante Order (SQAO) Mahkamah Agung ora menehi hak Okada kanggo nggawa pejabat perusahaan dhewe kanggo ngatur Okada Manila.

Departemen Kehakiman Filipina, kanggo nanggepi TRLEI njaluk klarifikasi hak-hak sawijining, ngandika Philippine Hiburan lan Gaming Corporation (PAGCOR) kudu mutusaké ing perusahaan Manajemen legal pa 2,4 milyar casino Komplek. Panemu Departemen Kehakiman njlentrehake manawa prentah Mahkamah Agung mung ateges TRLEI kudu mbalekake Kazuo menyang posisi 2017 ing perusahaan kasebut.

Kita pitados bilih status quo ante pesenan saka Supreme Court mung prentah bali saka Pak Okada minangka pemegang saham, direktur, ketua lan CEO saka TRLEI. Iku ora menehi kekuwatan kanggo ngumpulake maneh utawa mbentuk dewan direksi anyar. Sekretaris Kehakiman Jesus Remulla ngandika ing mratelakake panemume.

PAGCOR tumindak cepet-cepet supaya liwat resolusi grup Kazuo saka lokasi Okada Manila lan mbalekake eksekutif TRLEI lan tim manajemen sadurunge 1 Juni ing kantor.

A statement saka Universal Entertainment ngandika ijol-ijolan governance ana “umume amicable.” Polisi Nasional Filipina mbantu PAGCOR kanggo ngetrapake perintah kasebut.

PAGCOR dhawuh Dindo Espeleta, Antonio “Tonyboy” Cojuangco, Maximo Modesto Joel Flores, Tetsuya Yokota, lan Hiroshi Kawamura kanggo “mandheg fungsi sing ana hubungane karo operasi casino Okada Manila.” TRLEI banjur mbalekake eksekutif utama menyang perane.

Kemungkinan Kejahatan Diamati

Pamrentahan Okada Manila sing dipulihake ujar manawa ana tuduhan ngawasi kegiatan sing duweni potensi kriminal nalika nindakake pesenan PAGCOR menyang fraksi Kazuo.

“Senadyan upaya pungkasan dewan sing ditunjuk sacara ilegal kanggo sabotase transisi kanthi mateni sebagian besar elevator properti sajrone pirang-pirang jam, kalebu kanggo para pelanggan, manajemen lan operasi Okada Manila ditinggalake menyang papan sing dipimpin dening Presiden TRLEI Byron. Yip lan rampung ing kontrol wiwit ana. Ana uga rekaman video CCTV saka klompok Kazuo sing ngrusak dokumen ing kamar hotel 866, sing digunakake minangka kantor eksekutif, lan karyawan Gilbert Giazon mbusak kothak dokumen saka properti kasebut, “ujare Universal mbantah.

Universal rampung kanthi ngandika Kazuo Okada bakal tetep dadi anggota dewan ing cahya saka SQAO. Nanging perusahaan kasebut nambahake manawa masa depane karo Universal bakal diputusake yen tuntutan hukum marang dheweke saka perusahaan amarga diduga nyolong wis ditemtokake.

#Operasi #Okada #Manila #Bali #menyang #Universal #Entertainment