Bernard Chong

Money Laundering Gang Operasi ing Australia Casino ulig

Dikirim ing: 7 September 2022, 11:22

Dianyari pungkasan ing: 7 September 2022, 11:22.

operator casino Australia, kalebu Crown Resorts lan Star Hiburan, ngadhepi accusations sing padha vigorously difasilitasi laundering dhuwit kanggo taun. A kasus laundering dhuwit casino anyar wis metu, lan ajang bisa utawa ora melu.

Hiburan Greyhound
Petugas polisi ngunjungi papan Greyhounds Entertainment ing Springvale, Australia. Padha bagéan saka diselidiki laundering dhuwit sing njupuk Panggonan minangka bagéan saka operasi gambling ing ajang. (Gambar: Jurnal Lintang)

Era kacarita polisi wis dipenjara wong telu sing melu ing rencana laundering dhuwit njlimet. Lagi seng di tuduh operasi metu saka properti Greyhounds Hiburan ing kutha Queensland Springvale.

Kabeh telu kacarita wis preyed ing gamblers sing menang ing mesin slot. Padha mlaku-mlaku, ngenteni wong sing menang. Nalika iku padha nyerang.

Yuta dolar dibusak

Sawise nemokake pemenang gedhe, salah sawijining penjahat nyedhaki individu kasebut lan menehi hasil. Yen wong mlebu winnings, kang ajang mbayar mriksa, kanggo samubarang telu, padha bakal nampa awis lan bonus.

Sing sarujuk manut dhawuhe, ngulungake cek lan nglumpukake dhuwit. Telu banjur setor dhuwit menyang akun bank biasa, njlèntrèhaké simpenan minangka menang saka gambling . Nyatane, dheweke nggawe dhuwit kanggo klompok kejahatan sing diatur.

Hubungan antarane telu lan klompok kriminal sing luwih gedhe ora jelas. Raegan Stewart, asisten komisaris tumindak kanggo Polisi Federal Australia (AFP), mung dikonfirmasi sambungan, lan sing stalkers Greyhound wis laundered mayuta-yuta dolar.

Sawise penahanan, polisi ngunjungi omah lan properti komersial. Dheweke nemokake dhuwit luwih saka AU $ 170.000 (US $ 114.393), bebarengan karo emas, sing didhelikake ing salah sawijining omah. Trio bakal bali menyang pengadilan sesuk kanggo ngirim aplikasi.

Greyhounds kerja sama karo penyelidikan, lan ora ana karyawan ing situs sing didakwa. Nanging, iki bisa diganti yen bukti anyar muncul. Karyawan panggonan bisa ngadhepi tuntutan ukum lan Greyhound duweni potensi ilang lisensi.

Long Rawuh

Serangan kasebut ngetutake latihan kumpul intelijen suwene setahun sing nglibatake sawetara agensi. Sawise Pusat Laporan lan Analisis Transaksi Australia (AUSTRAC) nampa pitunjuk babagan kegiatan ora normal taun kepungkur, mula diselidiki.

AUSTRAC banjur mbatalake Bank Nasional Australia Australia lan Komisi Victorian Gambling lan Peraturan Omben-omben. Sing terakhir iki leluhur saka saiki Victorian Gambling lan Casino Komisi Control.

Jaringan pencucian dhuwit iki bakal tetep operasional yen ora ana pendekatan forensik sing ditindakake dening tim analis lan penyidik ​​khusus, sing ngentekake pirang-pirang jam kanggo mriksa data lan cathetan, lan nindakake operasi rahasia dhewe.“ujare CEO VGCCC Annette Kimmitt.

Penyelidikan kasebut nemtokake sawetara anomali. Iki kalebu kasunyatan sing 73% saka mriksa ditanggepi dening Greyhound digawe kanggo mung sawetara jeneng. Cek regane AU$4,7 yuta (US$3,16 yuta).

Money laundering punika subyek sensitif sing wis sijine casinos saindhenging donya ing posisi negatif. Saka Australia kanggo Kanada lan AS, casinos ngadhepi biaya ora luwih saka banking ilegal kanggo kriminal.

Iku angel kanggo nemtokake jumlah launderers dhuwit. Nanging, Perbendaharaan AS percaya manawa para penjahat bisa ngilangi kegiatan ilegal $ 300 milyar saben taun.

Bloomberg kacarita pungkasan taun sing ana bab 50.000 transaksi curiga ing kasino US saben taun. Iki mung persentasi cilik, diwenehi ukuran gedhine industri game global.

#Money #Laundering #Gang #Operasi #ing #Australia #Casino #ulig