Pengalaman Cocktail Bertema 'Alice in Wonderland' Njelajah Las Vegas

Mirage Las Vegas Deleng Dolphin Kapindho ing Limang Sasi Mati

dikirim ing: September 2, 2022, 07:09h.

Dianyari pungkasan ing: 2 September 2022, 07:44.

Dolphin kapindho ing limang sasi wis tilar donya ing Siegfried & Roy’s Secret Garden lan Dolphin Habitat ing Mirage Las Vegas. “Maverick” tilar donya nalika umure 19 taun sawise perawatan infeksi paru-paru sing “langkung parah ing sawetara minggu kepungkur,” miturut surat internal saka presiden interim Mirage, Franz Kallao, menyang anggota tim. Maverick minangka putrane Putri lan Banjo, loro lumba-lumba hidung botol.

Ing wulan April, Bella, 13, lumba-lumba hidung botol liyane, tiwas ing resort amarga penyakit pencernaan.

Dolphin Siegfried & Roy's Dolphin Habitat
Ing foto publisitas tanpa tanggal iki saka The Mirage, dolphin ditampilake nanggapi pesenan turis sing wis mbayar ‘pengalaman dolphin’ pribadi. Loro lumba-lumba mati ing Siegfried & Roy’s Dolphin Habitat sajrone limang wulan pungkasan. (Gambar: Conde Nast Traveler)

Ing surat kasebut, Kallao nggambarake jinis perawatan medis sing ditampa dening lumba-lumba ing resort kasebut. Iki kalebu “pemeriksaan fisik saben minggu dening dokter hewan lan rapat mingguan kanggo mriksa kabeh aspek sing ana gandhengane karo kesejahteraan kewan kalebu kewan, prilaku lan kualitas banyu.”

Ora Kathah Habitat

Miturut situs web Mirage, Taman Rahasia Siegfried & Roy lan Habitat Dolphin “dibukak ing taun 1990 kanthi fokus ing riset ilmiah, pendidikan, lan penjangkauan konservasi.” Ora miturut Naomi Rose, a ilmuwan mamalia laut karo 501(c)(3) kelompok aktivis kewan nonprofit Animal Welfare Institute.

“Ora ana publikasi sing aku ngerti babagan panggunaan dolphin ing The Mirage kanggo tujuan konservasi satwa,” ujare. Nevada Saiki ing April, nambah sing mung riset Mirage ing panangkaran. “Ing tembung liyane, kepiye carane kewan iki bisa urip luwih suwe lan berkembang biak luwih apik?”

Dolphins bottlenose liar biasane urip 40 nganti 60 taun, miturut National Marine Fisheries Service. Nanging, wektu urip rata-rata ing panangkaran kanggo kabeh lumba-lumba hidung botol sing urip luwih saka setahun yaiku 12 taun, 9 sasi, lan 8 dina.

Wiwit Habitat Dolphin dibukak, 15 dolphin wis lair ing panangkaran. Wolung tiwas, siji mati, lan liyane urip rong minggu, miturut Ceta-Base, organisasi nirlaba 501(c)(3) sing ngumpulake cathetan paus, lumba-lumba, lan lumba-lumba sing ditahan ing panangkaran. Umur rata-rata wolung lumba-lumba sing mati yaiku limang taun. Four dolphin liyane dijupuk saka alam b├ębas wis mati ing Mirage, miturut Ceta-Base.

Pitakonan Hard kanggo Hard Rock

Hard Rock International, perusahaan basis Florida sing tuku The Mirage saka MGM Resorts International kanggo $ 1,075 milyar taun pungkasan, rencana rebrand resort, kalebu ngrusak kabeh frontage properti. Nasib Secret Garden lan Dolphin Habitat durung diumumake, sanajan ora ana sing bakal bisa urip maneh.

“Kasunyatan sing Hard Rock koyone ora mikir akeh, utawa ing paling ora kanggo titik ngendi padha gelem ngomong soko kanggo media, ora banget janjeni,” Rose. Saiki. Ngrujuk menyang dokumenter populer babagan paus pembunuh sing ditawan dening SeaWorld San Diego, dheweke nerangake: “Iki post-mortem.iwak ireng donya sing kita urip, lan yen dheweke ora ngerti yen zeitgeist wis pindah, iku ora pinter banget, saka perspektif bisnis.

Rose ngandika dheweke panginten Hard Rock kudu katon kanggo mindhah dolphin menyang papan suci pen marine tinimbang zoo liyane. “Yen dheweke ora mikir babagan iki kanthi ati-ati, dheweke bakal katon ala, nanging nyatane meh ora ana hubungane karo perkara kasebut,” ujare.

#Mirage #Las #Vegas #Deleng #Dolphin #Kapindho #ing #Limang #Sasi #Mati