Macau casinos gaming revenue GGR

Mahkamah Agung Oklahoma ngajukake Gugatan COVID-19 Bangsa Cherokee

Dikirim ing: 14 September 2022, 08:52.

Dianyari pungkasan ing: 14 September 2022, 09:20.

Pengadilan Tinggi Oklahoma nolak pratelan saka Cherokee Nation manawa kerugian bisnis amarga COVID-19 menehi ganti rugi saka panyedhiya asuransi properti suku.

Tuntutan COVID-19 ing Mahkamah Agung Oklahoma Cherokee Nation
Cherokee Casino Tahlequah dibukak maneh tanggal 4 Juni 2020, sawise ditutup sementara amarga COVID-19. Pengadilan Tinggi Oklahoma minggu iki mrentah marang Bangsa Cherokee ing tuntutan hukum marang perusahaan asuransi properti amarga kerusakan sing ana gandhengane karo pandemi. (Gambar: Cherokee Phoenix)

Cherokee Nation ndarbeni lan makaryakke 10 kasino ing Oklahoma. Suku kasebut kanthi sukarela nutup bisnis kasebut ing taun 2020 sajrone pandemik minangka bagean saka upaya ing saindenging negara kanggo alon nyebarake koronavirus.

Suku ndhukung ing tuntutan hukum marang perusahaan insurance property sawijining – Lexington Insurance Company – sing Lexington tanggung jawab kanggo ijol suku kanggo casino penutupan sing dumadi minangka asil saka darurat kesehatan.

Ing keputusan sing kapisah, cabang kehakiman paling dhuwur ing Oklahoma mutusake manawa Lexington ora setuju menehi ganti rugi marang suku kasebut yen penyakit infèksius mateni operasi normal.

The Cherokee ora kontrak kanggo jangkoan kanggo losses miturut omongane uwong. Nanging, dikontrak kanggo jangkoan gangguan bisnis adhedhasar kerugian nyata utawa karusakan properti, “tulis hakim sing setuju.

Concurring padha Ketua Hakim Richard Darby, Wakil Ketua Hakim M. John Kane IV, lan Hakim James Winchester, Dustin Rowe, lan Dana Kuehn. Hakim Douglas Combs, Noma Gurich, lan James Edmondson ora setuju, dene Hakim Yvonne Kauger mbebasake awake dhewe saka perkara kasebut.

Pengadilan Banding Ngalahake Putusan sing luwih murah

Pengacara kanggo Cherokee Nation ujar manawa ora ana karusakan fisik ing kasino lan resort, COVID-19 ndadekake properti kasebut ora bisa digunakake kanggo tujuan sing dituju. Argumentasi hukum yaiku nalika koronavirus ora ngrusak bangunan kanthi struktural, nanging nggawe kasino ora cocog kanggo omah umum.

Pengadilan Distrik Cherokee County sisih karo suku. Sing njalari Lexington mréntahaké kasus kasebut menyang pengadilan tinggi negara, sing mbatalake keputusan pengadilan ngisor.

“We are mratelakake panemume sing losses Cherokee Bangsa ora dijamin dening bagean gangguan bisnis saka insurance kabijakan ing pitakonan. Pengadilan distrik salah nemokake ruang lingkup gangguan bisnis nalika Bangsa Cherokee ora langsung ngalami perampasan sing jelas, utawa ngrusak properti, “ujare mayoritas Pengadilan Tinggi Oklahoma.

Hakim sing sarujuk ngringkes prakara kasebut kanggo nemtokake “rugi” lan “rusak.” Dheweke nyimpulake yen “karusakan” minangka kerugian sing luwih murah tinimbang “rugi”, nanging miturut kabijakan asuransi, loro-lorone kudu “fisik” lan makili kerugian “nyata” lan “material”.

“Bangsa ora nuduhake bukti yen properti kasebut rusak utawa rusak kanthi nyata, nanging mung milih kanggo sementara ora nggunakake properti kasebut,” ujare hakim sing nyetujoni. “Pengadilan iki ora bisa nulis maneh Kebijakan lan ngluwihi jangkoan kanggo kerugian sing ana ing njaba syarat kontrak asuransi sing jelas lan ora jelas.”

Win liyane kanggo Penanggung

Tuntutan Cherokee Nation COVID-19 isih menang liyane kanggo industri asuransi.

Nganti saiki, ora ana kasino komersial utawa suku sing dianugerahi ganti rugi asuransi properti sing langsung saka mati COVID-19. Sawetara operator asuransi wiwit nulis maneh basa kawicaksanane kanggo mesthekake yen iki bakal tetep ditrapake ing mangsa ngarep.

Akeh operator utama saiki kalebu basa sing nyatakake yen penyakit nular ora dilindhungi dening asuransi properti. Nanging operator liyane, ujar manawa kabijakan kasebut ora perlu ditulis maneh, amarga pengadilan wis mbuktekake manawa kabijakan pra-pandemi wis nglindhungi perusahaan saka penyakit infèksius.

“Pengecualian babagan COVID-19 utawa pandemi kaya nambah suspender menyang sabuk,” ujare juru bicara Perusahaan Asuransi Cincinnati Betsy Ertel. Reuters.

#Mahkamah #Agung #Oklahoma #ngajukake #Gugatan #COVID19 #Bangsa #Cherokee