Macau casinos gaming revenue GGR

Macau Casinos Terus Cut Jobs, minangka Iklim Bisnis Tetep Bad

dikirim ing: September 12, 2022, 12:18h.

Dianyari pungkasan ing: 12 September 2022, 12:29h.

Kasino Macau wis nindakake sing paling apik kanggo nyuda pengaruh finansial saka COVID-19 ing tenaga kerja. Nanging kanthi China ngetrapake kabijakan “nol-COVID” lan resor sing meh ora ana urip, PHK terus.

Buruh kasino Macau sing kerja ing China COVID-19
karyawan MGM Cotai ngawasi tabel baccarat lan bakul. Kasino Macau wis nyuda tenaga kerja, amarga pandemi COVID-19 terus mbatesi dolanan ing pasar game paling sugih ing donya sadurunge 2020. (Gambar: Reuters)

Pungkasan ana, Macau Sensus lan Statistik Service dicethakaké ana sing kekiyatan kerjo industri game terus nolak. Enem operator casino digabungake kanggo makaryakke 53.592 wong ing pungkasan Juni. Iki minangka penurunan 2.3% Рutawa 1,247 posisi Рsaka tally sing dilaporake pungkasan ing pungkasan taun 2021.

Layanan Statistik lan Sensus ngasilake laporan lapangan kerja biennial kanggo industri game.

Kebutuhan Industri Lifeline

Konsesi gambling Macau wis nindakake sethithik kanggo nyenengake pamrentah lokal ing tengah pandemik. Resor kasebut nyedhiyakake lan nyumbang peralatan pelindung pribadi nalika wiwitan COVID-19, lan wiwit ngidini hotel kasebut bisa digunakake minangka fasilitas pengamatan karantina lan medis.

Disaranake supaya PHK ing kabeh biaya, casinos wis ngginakaken puluhan yuta dolar sasi kanggo nahan karyawan minangka akeh sabisa. Kajaba iku, kamar hotel kosong lan lantai game sing sepi.

Laporan proyek game nambahake manawa gaji saben wulan rata-rata kanggo buruh full-time yaiku MOP23,270 (US$2,880) ing wulan Juni 2022. Sing mudhun meh 2% saka 2021.

Agensi pegawe pemerintah ngandika ana kurang saka 20 lowongan kerja ing industri game nalika tally proyek rampung.

“Penurunan tingkat kekosongan nganti cedhak nol nuduhake manawa panjaluk tenaga kerja ing industri game tetep sithik amarga pengaruh pandemik,” ujare Layanan Statistik lan Sensus ing pratelan.

Pendapatan game reged (GGR) tetep ana ing sangisore bisnis pra-pandemi. Ing Agustus, casino ing 2022 wis menang babagan $ 3,57 milyar. Sajrone wolung wulan sing padha ing 2019, GGR ngluwihi luwih saka $24.52 milyar.

‘Zero-COVID’ Ditakoni

Akeh Analysts game Macau-fokus pracaya sing casinos bakal bali kanggo muter cedhak pandemi ing taun teka. Nanging nemtokake pemulihan angel amarga umume gumantung nalika China pungkasane ngilangi “nol-COVID.”

“Zero-COVID” mbutuhake kunci nalika kasus anyar diidentifikasi. Nanging iki minangka konsep sing ora lestari, ujare William Kirby, profesor Studi Cina ing Universitas Harvard.

Ora ana sing diarani ‘nol-COVID’. Nalika varian Omicron nyebar menyang ibukutha China, Beijing, pitakonane dudu apa, nanging kapan lan kepiye, China bakal miwiti ‘urip karo COVID-19’ tinimbang terus ngetrapake kunci tanpa wates, “ Kirby nulis ing op-ed Juni diterbitake ing ngelmu.

Kirby percaya yen China kudu nyingkirake “nol-COVID,” lan ana pangarep-arep bakal ana ing sawetara wulan. Profesor kasebut ujar “Pengasingan China minangka ancaman kanggo awake dhewe lan kerugian kanggo jagad iki.”

“Penghormatan jero China kanggo ilmu pengetahuan isih mbukak kesempatan kanggo kolaborasi sing luwih apik karo Kulon babagan COVID-19 lan pandemi ing mangsa ngarep,” pungkas Kirby.

Nalika revenue game Macau wis mbalekake mung watara 18% saka 2019 tingkat, kasino ing Filipina lan Singapura mbalekake mungguh 79% lan 68% saka bisnis pra-pandemi.

#Macau #Casinos #Terus #Cut #Jobs #minangka #Iklim #Bisnis #Tetep #Bad