Bernard Chong

Lotre Selandia Anyar Ngadhepi Tekanan Nalika Bocah-bocah Tuku Tiket

dikirim ing: September 12, 2022, 07:16h.

Dianyari pungkasan ing: 12 September 2022, 07:16h.

tanggung jawab gambling topik utama ing industri game, karo push global supaya bocah cilik adoh saka kegiatan. New Zealand wis nemokake dhewe ing posisi angel sawise wahyu sing wis bypassed privasi iki karo produk lotre sawijining.

Lotto Selandia Anyar
Kios sing nampilake produk Lotto New Zealand. Wahyu yen bocah-bocah umur pitung taun wis tuku tiket bisa uga bakal nyebabake owah-owahan ing industri kasebut. (Gambar: Ukuran Eceran)

Dheweke ora kudu cukup dhuwur kanggo ndeleng meja, nanging bocah-bocah umur sangang utawa malah pitu bisa tuku tiket lotre ing Selandia Baru. Meh ing ngendi wae ing donya, umur minimal 18 taun. Australia iku salah siji sing istiméwa, ngidini 16 taun kanggo tuku produk gambling tartamtu.

Wahyu kasebut teka sawise sinau sing ditindakake dening Pusat Penelitian Perjudian lan Kecanduan Universitas Teknologi Auckland, miturut media. RNZ. Direktur departemen kasebut, Maria Bellringer, mimpin riset kasebut, lan asil kasebut bisa nyebabake owah-owahan.

Lotto Kaya Lollipop

Kaya tuku permen, bocah cilik duwe akses menyang produk Lotto ing Selandia Baru. Keno, Bullseye lan opsi gambling liyane kasedhiya. Istiméwa mung Kiwi Instan, sing umure minimal 18 taun.

Asil Bellinger asale saka studi babagan bocah-bocah saka etnis Pasifika. Konotasi iki ditrapake kanggo wong Kepulauan Pasifik lan minangka definisi sing digunakake dening lembaga pemerintah kanggo “nggambarake para migran saka wilayah Pasifik lan keturunane,” miturut situs web Pemerintah Selandia Baru.

Aku pancen gumun yen bocah umur 7 taun, utawa 10 taun, bisa mlaku menyang outlet Lotto lan tuku tiket Lotto.ngandika Masalah Gambling Foundation juru wicoro Andree Froude.

Sinau fokus ing Sifat gambling bab 900 9-Arige anak Pasifika ing negara. Ditemokake yen 7% saka wong-wong mau, ing sawetara titik, wis tuku tiket raffle Lotto Selandia Baru. Riset sadurungé wis ditampilake sing gambling sadurunge umur 13 nambah risiko gambling masalah.

Bellinger nuduhake yen meh kabeh wong bisa tuku tiket Lotto ing negara iki amarga ora ana watesan umur sing sah. Panjenenganipun nandheske sing paling wong melu tanpa masalah, nanging supaya anak Gamble crita beda.

Nglilani wong-wong mau tuku tiket dadi adoh banget kanggo normalake kegiatan wiwit cilik. Kajaba iku, ora nuwuhake rasa tanggung jawab lan ngurmati aspek gambling lotre.

Lotto Tangan Diikat

RNZ ngandika CEO Lotto Chris Lyman bab lack saka Watesan umur. Dheweke nyatakake yen bakal nampa umur minimal sing ditemokake ing negara liya. Nanging, miturut hukum Selandia Baru, perusahaan ora bisa nggawe owah-owahan kanthi sah.

Gambling undhang kalebu umur minimal 18 ing basa nalika branding produk Kiwi cepet. Nanging liyane, tetep ora kalebu, miturut Lyman. Dheweke nandheske yen New Zealand kudu ngganti hukum gambling yen pengin ngganti syarat umur.

Bisa teka luwih cepet tinimbang mengko. Menteri Dalam Negeri Jan Tinetti ngandika RNZ yen pemerintah saiki ngatasi masalah kasebut. Nanging, dheweke ora ngandhani kapan bakal nggawe keputusan.

#Lotre #Selandia #Anyar #Ngadhepi #Tekanan #Nalika #Bocahbocah #Tuku #Tiket