Bernard Chong

Ibu Bintang Rugby Australia Dipenjara Amarga Nyerbu Keamanan Bintang Gold Coast

Dikirim ing: 1 September 2022, 07:49.

Dianyari pungkasan ing: 1 September 2022, 07:49h.

Jarene para pemain rugby iku cendhek. Yen mangkono, Payne Haas teka menyang dhewe, minangka ibu bintang rugby Australia ngadhepi kunjara amarga ilang ing casino Star Gold Coast.

Payne Haas saka Brisbane Broncos
Payne Haas saka Broncos nanggepi sawise Brisbane Broncos kalah karo New Zealand Warriors. Ibune pemain rugby bakal dipenjara sewulan amarga nyerang loro pengawal keamanan ing Star Gold Coast. (Gambar: Photosport.nz)

Haas minangka panyengkuyung saka Brisbane Broncos, ing ngendi dheweke wis ngentekake patang taun kepungkur. Dheweke keponakan saka mantan bintang Newcastle Knights lan Cronulla Sharks Mark Taufua lan sedulure Klese Haas saka Gold Coast Titans.

Rugby minangka bagéan saka kulawarga. Ora ana indikasi yen ibune, Uiatu “Joan” Taufua, tau main, nanging dheweke mesthi bakal apik yen dheweke main.

Ngidoni Lintang

Mei kepungkur, Taufua ngunjungi properti Star Entertainment. Ing sawetara titik, kanggo alasan sing ora ana sing bisa nerangake, lelampahan dadi salah. Iku Australian Associated Press kacarita sing 46 taun-lawas wong nyerang loro pengawal keamanan, ngidoni lan doyo.

Polisi nangkep Taufua sawise kedadeyan kasebut, sanajan dheweke isih ngenteni diadili amarga tumindak kekerasan. Iki kedadeyan dina iki lan dheweke saiki menyang omah anyar nalika ana ing sel penjara.

Hakim ing kasus kasebut mrentah Taufua dikunjara sangang sasi. Nanging, umume dilereni soko tugas. Akibaté, mung siji sasi ing pakunjaran.

Haas lan ibune duwe sejarah sing warni. Haas nampa penundaan lan denda ing taun 2019 amarga ora gelem kerja sama karo penyelidikan Liga Rugby Nasional nalika iku. Taun candhake, dheweke gelut karo pemain rugby saingan, Tino Fa’asuamaleaui, sajrone pertandhingan.

Ing taun 2021, Haas nampa denda lan penundaan liyane amarga medeni polisi. April kepungkur, Broncos ngluncurake investigasi sawise muncul video babagan dheweke nalika mabuk karo kancane.

Sewulan sabanjure, ing sasi sing padha karo kedadeyan Taufua, Haas njaluk transfer saka skuad Brisbane. Panjaluk kasebut nolak, nanging statuse karo para penggemar ora padha wiwit iku.

Taufua uga duwe sejarah karo polisi. Ing taun 2019, dheweke nyerang sopir pangiriman ing kedadeyan sing banjur diterangake minangka nesu dalan. Dheweke ninggalake wong kasebut kanthi balung pipi sing retak, irung sing pecah, lan lambe sing retak.

Aja Meksa Aku

Australia liyane wadon bubar ketemu keamanan ing casino – ora sapisan, nanging kaping pindho. 24-Arige Denna Patricia Smith ing The Ville Resort-Casino 7. Juli nalika dheweke wis bantahan karo wong ing lantai casino. Keamanan dikawal metu lan mikir iku pungkasan.

Nanging, Smith bali ing wayah sore. Dheweke katon ora tenang saka kedadeyan sadurunge lan miwiti gelut fisik kanthi keamanan lan wong sing pertama kali gelut.

Akibaté, personel keamanan mbutuhake perawatan medis, sing ditampa saka ambulans sing diundang menyang lokasi. Kanggo Smith, dheweke ngakoni guilty amarga ngganggu masyarakat lan kudu mbayar denda AU $ 1.000 (US $ 681).

#Ibu #Bintang #Rugby #Australia #Dipenjara #Amarga #Nyerbu #Keamanan #Bintang #Gold #Coast