Choctaw Casino & Resort – Durant

Gloria Dea, 100, Terus nggawa kamulyan kanggo Piandel, Las Vegas

Dikirim ing: 26 Agustus 2022, 05:20.

Dianyari pungkasan ing: 26 Agustus 2022, 06:12.

Akeh wong enom sing ora ngerti jeneng Gloria Dea. Nanging minggu iki, ing 100-Arige penduduk Las Vegas duwe pakurmatan saka nyoba kanggo menehi Las Vegas ‘pertunjukan sulap pisanan panggonan iku pantes ing sajarah.

Gloria Dea ing foto saka 2 dina sawise WW minangka aktris lan pesulap
Gloria Dea ing foto saka 2 dina sawise WW minangka aktris lan pesulap. Dheweke diajeni minggu iki amarga dadi pesulap pertunjukan pertama ing Las Vegas. (Gambar: notreCinema)

Miwiti 14 Mei 1941 – pitung sasi sadurunge invasi Pearl Harbor – Dea, nalika umure mung 19 taun, wiwit nindakake aksi sulap ing Vegas ‘El Rancho Roundup Room.

Umumé ditampa minangka katon pisanan dening pesulap ing Las Vegas, ing Las Vegas Review-Journal inget minggu iki.

Dheweke miwiti kanthi rong pertunjukan saben wengi. Wong akeh dadi liar amarga trik bal blumbang lan trik kertu ngambang. Bapake, pesulap Leo Metzner, dikenal ing panggung minangka “The Great Leo,” mulang dheweke nalika isih cilik carane nindakake trik.

Dea uga nampilake rumba lan tarian liyane ing wektu kasebut ing pagelaran langsung. Band hotel El Rancho nyedhiyakake musik.

Diwenehi Key kanggo Strip

Ana, 81 taun mengko, Dea diwenehi tombol upacara kanggo Las Vegas Strip ing Westgate Resort lan Casino . (Iku casino favorit kang, ing Review-Jurnal nyampekano informasi.)

Minggu iki, ngelingi carane Dea urip ing Las Vegas kanggo bab setengah rolas taun. Banjur ing taun-taun pasca perang, dheweke bali menyang California, ing ngendi dheweke main ing film Hollywood. Sajrone siji peran ing raja Kongo, dheweke main karo Buster Crabbe.

Dheweke banjur kerja ing sales. Nanging liwat wektu, bali menyang Las Vegas. Akeh wong sing ora ngelingi dina sadurunge. Nanging kabar kasebut nyebar babagan tumindak sihir sing inovatif ing antarane para pesulap utama saiki.

Dea isih nindakake trik sulap ing omah sing dibantu ing Las Vegas, ing ngendi dheweke manggon saiki. Penonton terus ngapresiasi aksi kasebut.

Dina Kemis Dea uga ngaturake panuwun marang partisipasi lan apresiasine. Nanging nuduhake andhap asor, dheweke dipetik minangka “ora pantes, mesthine.”

Sanajan dheweke ana ing kursi rodha lan diiringi asisten medis, dheweke keplok banget ing Kamis kanggo kabeh sing ditindakake kanggo nggawa sihir minangka seni pertunjukan menyang Las Vegas.

David Copperfield, sing katon ngurmati Dea, njupuk wektu kanggo nerangake peran terobosan Dea.

Dea Mbukak Lawang

“Magic minangka bagéyan penting saka kutha iki,”Copperfield dipetik dening KVVU, stasiun TV lokal. “Ana keajaiban saiki luwih akeh tinimbang sadurunge. Gloria, ing tangan siji, mbukak lawang.

Magician Gloria Dea ing foto paling anyar
Magician Gloria Dea ing foto paling anyar. Dheweke dadi 100 minggu iki, (Gambar: Las Vegas Review-Journal)

Dheweke uga nindakake trik kertu sing melu Dea sajrone program Kamis.

“Sihir mesthine bakal nggawa para penonton menyang lelungan,” tambah Copperfield. “Kabeh perjalanan nemokake Gloria, bandha sing didhelikake iki, pancen apik tenan, nyenengake lan marem banget.”

Komisioner Clark County Tick Segerblom uga nedahake manawa Dea minangka “tukang sihir sing pertama, lanang utawa wadon,” sing bakal ditindakake ing Las Vegas.

Sawetara tukang sulap kerja kanggo mesthekake generasi sabanjure sinau babagan Dea. Dheweke kalebu AnnaRose Einarsen, ahli hipnotis, lan pesulap Lance Rich. Ana rencana kanggo ngumpulake artefak Dea lan dipamerake ing museum lokal, KVVU ngandika.

#Gloria #Dea #Terus #nggawa #kamulyan #kanggo #Piandel #Las #Vegas