Bernard Chong

Gambling Asor ing Australia ndadékaké kanggo mbebayani meksa nindakake perkara saka Gambling Regulator

Dikirim ing: 5 September 2022, 07:24.

Dianyari pungkasan: 5 September 2022, 07:24.

Mesin slot ing Australia tansah dadi topik debat populer. Riset anyar sing nuduhake Australia ilang AU $ 11,4 milyar (US $ 7,73 milyar) ing setahun muter mung bakal escalate debat.

Gambling mesin
A gambler muter 50 Singa slot machine. slot wis sepisan maneh teka ing geni ing Australia sawise lapuran saka jumlah dhuwit gamblers ilang nalika muter. (Gambar: AP)

Monash University Gambling lan Unit tekad sosial nindakake riset, fokus ing mesin slot, utawa apa Australia nelpon pokies, ing klub, bar lan lokasi liyane. Apa kang ora weruh tawaran casino ing negara.

Apa iku ketemu iku luwih saka 3,3 yuta wong digunakake pokies ing Queensland, New South Wales (NSW), Australia Kidul, Victoria lan Tasmania pungkasan taun lan supaya adoh ing taun. Rata-rata mundhut saka AU $ 3,429 (US $ 2,323) saiki wis mimpin gamblers kanggo njaluk regulator bebaya gambling permanen.

Pokie Popularity Ngisor

Asil apik kanggo pemerintah lan operator slot, lagi makili potensial revenue wujud. Padha uga apik kanggo anti- gambling kelompok amarga padha nyedhiyani amunisi luwih kanggo perang kanggo kontrol liwat carane konsumen nglampahi dhuwit.

Tim Costello saka Alliance kanggo Gambling Reformasi highlights riset iki ing telpon anyar kanggo melu-melu pemerintah liyane. Nanging, CPA Australia dikonfirmasi ing laporan pungkasan taun sing mung “170.000 wong diwasa Australia duwe masalah karo kecanduan gambling.” Iki mung padha karo kira-kira 0,006% saka kabeh populasi.

Ing Victoria, konsumen mundhut luwih saka AU $ 2.2 milyar (US $ 1.5 milyar) sajrone wektu sinau. Iki kira-kira AU $ 2,822 (US $ 1,913) saben customer nggunakake slot machine. Nanging, ana kerugian sing luwih dhuwur ing NSW, ing ngendi konsumen samesthine nyerahake AU $ 5,43 milyar (US $ 3,68 milyar).

Siji-sijine negara sing ora ngalami kerugian yaiku Australia Kulon. Iki mung amarga wis ora slot ing bar lan panggonan non-casino liyane.

Kontrol luwih akeh babagan Belanja Konsumen

Costello antarane wong-wong ing ngarep push kanggo pengatur bebaya gambling nasional. Iku konsep sing dianggo ing kertas, nanging mbokmenawa ora dadi luwih ing urip nyata.

NSW, Victoria lan negara liyane duwe pengatur game dhewe. Ing kasunyatan, laundering dhuwit lan masalah mismanagement perusahaan ing bagean Crown Resorts lan Star Hiburan meksa negara kanggo langkah munggah regulasi efforts .

Victoria saiki wis Victorian Gambling lan Casino Komisi Control (VGCCC). Saiki bakal terus-terusan nliti kabeh operasi game. A juru wicoro pemerintah ngandika iku bakal njamin operator tundhuk karo peraturan beboyo gambling dikuwati.

Padha bener ing NSW, ngendi NSW Independent Casino Komisi (NICC) wiwit pengawasan dina. Iku njupuk liwat kanggo Omben-omben Independent & Gaming Authority lan informed 9 Pawarta sing janji bakal “luwih waspada” maju.

Kajaba iku, miturut Menteri Layanan Sosial Federal Australia, Amanda Rishworth, pamrentah federal ora bisa nindakake luwih akeh. Struktur saiki Federal gambling hukum ing negara ngalangi pamaréntah federal saka ngembangaken tekan sawijining. Iki amarga hukum menehi tanggung jawab kanggo negara individu.

#Gambling #Asor #ing #Australia #ndadékaké #kanggo #mbebayani #meksa #nindakake #perkara #saka #Gambling #Regulator