Bernard Chong

Fokus Penipuan Taruhan Olahraga Brasil Mundhak Nalika Pemain Bal-balan Dituduh Manipulasi

Dikirim ing: September 16, 2022, 01:22h.

Dianyari pungkasan ing: 16 September 2022, 04:05.

Pertandhingan bal-balan anyar ing Brasil nyebabake kerusuhan lan bisa nyebabake tuntutan pidana. Penyelidikan saiki aktif, nanging tumindake pemain ing lapangan kasebut nyebabake tuduhan yen mbenakake pertandingan ora bisa dikontrol.

Sul América v Atlético Amazonense AM
Bal kasebut mabur liwat sirah kiper Atlético AM Luiz Antonio. Gelandang Atlético Julio Campos (tengen) nyepak gawangé dhéwé, nuwuhaké pratelan kanggo ndandani pertandhingan. (Gambar: iGaming Brasil)

Awal wulan iki, Sul América ngalahake Atlético Amazonense AM ing Seri B Kejuaraan Amazon Brasil. Nalika pemain Atlético nyetak gol nglawan tim, sing kabeh direkam ing video, weker kasebut mati.

Kadhangkala, pemain bal-balan bisa kanthi ora sengaja nyetak gol dhewe. Nanging, wektu iki ora kaya ngono. Niat lan asil kasebut disengaja, lan siji pemain dipecat.

Sul América unggul 3-1 ing menit pungkasan game nglawan Atlético. Ing wektu iku, gelandang Júlio Campos nandhang kacilakan. Dheweke nampa bal saka kanca tim, nguripake menyang gawang lan murub. Dheweke ngirim bal ngliwati kiper lan menyang mburi gawang.

Prilaku sing ora sportif

Kaping pisanan, pemain alon-alon nanggepi. Dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake, nanging asile nyata. Sul América nyetak gol manèh lan bakal dianugerahi kamenangan 4-1.

Dhiskusi sing Campos melu sawetara jenis kedadean match-fixing langsung muncul. Nanging, iku ora bakal dadi kasus rigging asil, amarga ora ana cara Atlético bisa mumbul maneh. Alternatif sing bisa ditindakake yaiku jumlah total gol sing dicetak ing game kasebut.

Nanging, iki bisa uga ora kedadeyan. Presiden Atlético Henrique Barbosa da Costa ngandhani para wartawan yen dheweke ngomong karo Campos sawise pertandhingan kasebut. Pamuter kasebut nuduhake yen dheweke nesu babagan kinerja umum lan kekalahan tim kasebut. Tumindak kasebut minangka cara kanggo ngeculake rasa frustasi. Nanging dheweke bakal mbayar luwih akeh tinimbang sing bisa dibayangake.

Atlético ngetokake pratelan sing ngukum Campos amarga tumindak sing ora sportif. Iki bakal mbukak prosedur internal kanggo nyelidiki kedadeyan kasebut.

Sauntara kuwi, presiden Federasi Sepak Bola Amazonas (FAF, kanggo akronim Portugis), Pedro Augusto, nambahake pratelan kasebut. Ing wektu sing padha, mbukak lawang kanggo bantuan saka perusahaan data olahraga kaya Sportradar. Augusto ngandika organisasi nderek kabeh game statistik nanging ora duwe sistem utawa perusahaan kanggo neliti manipulasi bisa.

Nanging, FAF wis nggawa perkara kasebut menyang Pengadilan Olahraga Brasil. Penyelidikan bisa nyebabake tuduhan pidana.

Korupsi ing Olahraga Brasil Ancaman Nyata

Kasus kaya iki saya tambah akeh ing Brasil, lan Polisi Sipil São Paulo saiki lagi nyelidiki kemungkinan-kedadeyan sing bisa didandani. Kacarita wis nampa akeh keluhan saka atlit lan Federasi Bal-balan São Paulo (SPF, kanggo akronim Portugis).

Saiki ana 11 investigasi mbukak sing nglibatake 17 pertandingan bal-balan ing liga sing beda-beda. Media lokal Veja kacarita sing paling saka panyokro bowo related kanggo anggepan sing Bookmaker uga wis ditemtokake kasil saka pertandhingan.

Ing salah sawijining conto, Sportradar, sing nyedhiyakake layanan ngawasi FPF, nemokake akeh taruhan ing situs taruhan China. Nang nuduhake yen game bakal mungkasi karo paling telung gol.

Ing wektu iku, iki ora kamungkinan. Nanging, ora suwe, game kasebut entuk gol kaping pindho lan kaping telu ing kahanan sing bisa dipertanyakan.

Umume kasus, paling ora ing São Paulo, kalebu tim cilik saka liga cilik. Nanging, sing ana hubungane karo negara investigasi ngerti yen dhuwit sing nyebar ing bisnis kasebut gedhe banget. Dheweke negesake manawa, ing Brasil mung, taruhan olahraga lepas pantai regane US $ 2,9 milyar, sing bisa nyebabake pemain luwih seneng menehi hasil kanggo tumindak.


#Fokus #Penipuan #Taruhan #Olahraga #Brasil #Mundhak #Nalika #Pemain #Balbalan #Dituduh #Manipulasi