Justin Herbert Chargers injury rib quarterback

EuroBasket 2022: Hernangomez Brothers mimpin Spanyol menyang Medali Emas

dikirim ing: September 19, 2022, 02:35h.

Dianyari pungkasan ing: 19 September 2022, 03:07.

Spanyol ngliwati Minggu kanthi kamenangan 88-76 nglawan Prancis ing pertandhingan juara EuroBasket 2022 ing Berlin, Jerman. Juancho Hernangomez sing bungah ora bisa ngliwati jurang 3 poin, mimpin Spanyol menyang medali emas.

Spanyol Ngalahake Prancis EuroBasket 2022 Final Medali Emas Kejuaraan Hernangomez
Spanyol ngrayakake kamenangan lan medali emas ing turnamen EuroBasket 2022 ing Berlin, Jerman. Spanyol ngalahake Jerman ing semifinal lan Prancis ing final. (Gambar: Maja Hitij/Getty)

Jauncho Hernangomez ngeculake 27 poin ing final kanggo Spanyol, kalebu 6-kanggo-6 out-of-arc ing kuartal kaping pindho. Kakange, Willy Hernangomez, ngetung 14 poin lan entuk penghargaan MVP turnamen.

Kanthi menang papat medali emas ing EuroBasket, Spanyol minangka negara paling sukses nomer telu ing mburi Rusia (14) lan Yugoslavia (8) ing turnamen basket populer ing Eropa.

Juara EuroBasket / Pemenang Medali Emas (Wiwit 2003)

  • 2003 Lithuania
  • 2005 Yunani
  • 2007 Rusia
  • Spanyol 2009
  • 2011 Spanyol
  • Prancis 2013
  • Spanyol 2015
  • Slovenia 2017
  • 2022 Spanyol

Spanyol menang medali emas ing EuroBasket kaping papat ing enem turnamen pungkasan wiwit 2009. Kajaba iku, Spanyol minangka juara bertahan Piala Dunia FIBA, sing dianakake ing 2019 ing China.

Spanyol mlebu EuroBasket 2022 minangka favorit kaping lima ing papan taruhan DraftKings kanthi kemungkinan +900. Prancis duwe +450 kasempatan kanggo menang medali emas, lan salah siji saka telung favorit ndhuwur bebarengan karo Serbia lan Slovenia.

Willy lan Jauncho Hernandez ngamanake emas kanggo Spanyol

Medali emas ing EuroBasket 2022 minangka kejutan kanggo Spanyol, nganggep penjaga titik wiwitan Ricky Rubio ngalami cedera ACL nalika main ing Cleveland Cavs ing NBA. Tim nasional saiki luwih enom tinimbang sadurunge, skuad sing luwih berpengalaman. Dheweke uga ana ing mode mbangun maneh sawise budhal saka sedulur Gasol, Pau lan Marc, loro-lorone pensiun.

Nanging, sedulur-sedulur Hernangomez mlebu kanggo mbangun maneh Spanyol minangka salah sawijining tim basket elit Eropa.

Gampang ngomong yen kita seneng banget.” ngandika pelatih kepala Spanyol Sergio Scariolo sawise upacara medali. “Kita teka ing kejuaraan iki ing posisi kaping wolu ing peringkat daya, lan kita bisa munggah, langkah demi langkah. Apik banget saiki ndeleng kita ing ndhuwur kabeh tim gedhe kasebut.

Jauncho Hernangomez nggawe jeneng kanggo awake dhewe ing awal taun iki minangka aktor ing film Netflix paling anyar Adam Sandler, Push cepet. Ing peran dramatis sing langka, Sandler main minangka pencari bakat NBA sing ngarep-arep bisa nemokake superstar Eropa sabanjure. Jauncho Hernangomez main Bo Cruz, pemain basket jaban rangkah saka Spanyol nyoba mlebu ing NBA.

Juancho Hernangomez mumbul ing akeh tim NBA ing kariré. Nanging dheweke mung nandhatangani kontrak setaun karo Toronto Raptors. Willy Hernangomez tampil ing 50 game minangka pusat New Orleans Pelicans musim pungkasan. Dheweke uga main kanggo New York Knicks lan Charlotte Hornets.

“Aku rumangsa bangga karo kanca-kancaku, staf pelatih, kabeh federasi Spanyol saka ndhuwur nganti ngisor,” ujare Willy Hernangomez sawise pertandingan kasebut. “Kita pancen pantes medali emas iki.”

Prancis menang medali perak, Jerman menang perunggu

Iki minangka asil pungkasan sing nguciwani kanggo Prancis. Dheweke dadi nomer loro ing Olimpiade Tokyo musim panas pungkasan ing Jepang nalika kalah karo Tim AS ing pertandhingan medali emas. Dheweke mung golek gelar EuroBasket kaping pindho wiwit ngalahake Lithuania ing 2013.

Prancis mlebu semifinal minangka favorit taruhan konsensus kanthi kemungkinan +160 kanggo menang EuroBasket 2022. Dheweke ngalahake Polandia kanthi 41 poin kanggo ngamanake papan ing pertandhingan medali emas nglawan Spanyol.

Prancis duwe sawetara pemain NBA sing kondhang, kalebu Rudy Gobert (Timberwolves), Evan Fournier (Knicks), lan Frank Ntilikina (Mavericks). Dheweke mlebu game juara EuroBasket minangka favorit taruhan telung poin nglawan Spanyol.

Prancis ambruk awal lan ora nate pulih. Spanyol mbukak timbal 20-plus sawise mlayu saka trey Hernangomez sing luwih enom ing kuartal kaping pindho. Nanging Prancis nanggapi kanthi mlayu 11-0 kanggo nyuda defisit dadi mung sepuluh poin ing jeda. Nanging, Prancis ora bisa bali kanthi sukses ing babak kapindho lan kalah kanthi 12 poin.

Spanyol main luwih apik saka wiwitan nganti pungkasan.” Fournier marang ESPN. “Dheweke duwe rencana game sing jelas, lan kita ora nindakake rencana kanthi becik. Kita ora tau nguwasani game kasebut. Dheweke mung main luwih apik, man, wektu.”

Ing game panglipur medali perunggu, Jerman mundur saka Polandia ing kuarter kaping papat kanggo menang 82-69. Dennis Schroder saka LA Lakers mimpin kabeh pencetak gol kanthi 26 poin. Jerman minangka favorit kaping pindho, nanging nutup lawang sawise ngalahake Polandia 28-20 ing kuartal kaping papat.

Schroder entuk papan ing Tim All-EuroBasket, bebarengan karo Giannis Antetokounmpo (Yunani), Rudy Gobert (Prancis), Willy Hernangomez (Spanyol) lan Lorenzo Brown (Spanyol).

#EuroBasket #Hernangomez #Brothers #mimpin #Spanyol #menyang #Medali #Emas