Pengalaman Cocktail Bertema 'Alice in Wonderland' Njelajah Las Vegas

Dugaan Skema Ponzi Taruhan Olahraga Las Vegas njupuk $ 8,5M Saka Korban

Dikirim ing: 11 Agustus 2022, 11:42

Dianyari pungkasan ing: 11 Agustus 2022, 11:52.

Matthew J. Turnipseede, 49, saka Las Vegas, Nev., Didakwa ana kanggo defrauding 72 investor luwih saka $ 8,5 mayuta-yuta. Turnipseede mbukak rencana Ponzi sing janji investor bali pindho digit liwat totoan olahraga, miturut US Departemen Kehakiman kang Ohio Division Northern District. Dheweke didakwa kanthi 12 tuduhan penipuan kabel lan siji tuduhan penipuan surat.

yuta awis
Warga Las Vegas wis didakwa nganggo skema Ponzi sing nyolong $ 8,5 yuta saka investor. Miturut Departemen Kehakiman AS, bisnis totoan olahraga Matthew Turnipseede minangka penipuan. (Gambar: boydsbets.com)

Skema Ponzi minangka bisnis penipuan sing padha sing nyebabake para korban percaya yen bathi kasebut asale saka kegiatan bisnis sing sah nalika mung gumantung ing dana investor anyar.

Algoritma lan Blues

Saka Maret 2015 nganti Mei 2021, miturut dakwaan Turnipseede, dheweke mbujuk para korban supaya nandur modal ing perusahaan sing diduweni kanthi ngaku yen dheweke nggawe taruhan olahraga sing canggih miturut algoritma sing ngasilake bathi kaping pindho. Jeneng perusahaan kasebut kalebu Edgewize LLC, Moneyline Analytics, lan Moneyline Analytics Cabang Dublin.

Mesthine, ora ana perusahaan kasebut sing wis entuk bathi kaping pindho. Nanging, dheweke didhukung dhuwit investor anyar, sing uga digunakake kanggo mbayar investor sadurunge, golek sumber dana anyar lan dana biaya pribadi. Miturut dakwaan, biaya kasebut kalebu liburan kulawarga menyang Disneyland lan Hawaii, perawatan spa, pambayaran sewa kendaraan lan biaya anggota klub negara.

Aja njupuk menyang akun

Kanggo nglestarekake skema Ponzi, Turnipseede dituduh ngirim email korban kanthi periodik sing ngemot laporan keuangan palsu sing dimaksudake kanggo nuduhake pengembalian investasi sing akeh lan nggunakake perusahaan akuntansi kanggo nggawe formulir IRS adhedhasar angka penipuan sing diwenehake marang perusahaan dening para terdakwa. .

Saben korban nyoba narik sawetara utawa kabeh investasi, miturut dakwaan, terdakwa nggunakake dhuwit saka sumbangan korban liyane kanggo nutupi penarikan kasebut.

Kasus Turnipseede diselidiki dening FBI Cleveland lan dituntut dening Asisten Pengacara AS Erica D. Barnhill lan Brian McDonough.

Skema Ponzi pisanan

Skema Ponzi dijenengi miturut seniman Italia lan pengusaha Charles Ponzi. Ing taun 1920, Ponzi entuk kira-kira $15 yuta sajrone wolung sasi kanggo ngyakinake pemberi utang ing AS lan Kanada yen dheweke bisa nggawe wong sugih kanthi nandur modal ing kupon balesan pos internasional. Ponzi njabat telung setengah taun ing pakunjaran federal kanggo rencana kasebut.

Skema Ponzi modern sing paling misuwur ditindakake dening Bernie Madoff, mantan ketua bursa saham NASDAQ sing ngapusi ewonan investor saka dana pokok $20 milyar sajrone pirang-pirang dekade. Sawise ditahan ing taun 2008, dheweke dihukum penjara 150 taun, lan tiwas ing taun 2021 ing umur 82 taun.

#Dugaan #Skema #Ponzi #Taruhan #Olahraga #Las #Vegas #njupuk #85M #Saka #Korban