Choctaw Casino & Resort – Durant

Dituduhake Pembunuh Whitey Bulger Didakwa, Kadurjanan Boss Disambung menyang Vegas

Dianyari: 18 Agustus 2022, 08:20

Dianyari pungkasan ing: 18 Agustus 2022, 08:20.

Telung narapidana didakwa Rebo amarga mati pakunjaran 2018 pimpinan kejahatan terorganisir James “Whitey” Bulger. Dheweke wis akeh hubungan Las Vegas.

James "Rada putih" Bulger, ing mug dijupuk
James “Whitey” Bulger, ing gambar mug 2011 iki, digambar ing ndhuwur. Telung wong didakwa minggu iki amarga pembunuhan 2018 ing pakunjaran federal. (Gambar: WBUR liwat Associated Press)

Gangster, sing uga njabat minangka informan FBI, lemes lan kaiket kursi rodha nalika diantemi mati dening gembok diselehake ing kaos kaki. Pembunuhan kasebut kedadeyan ing sel penjara.

Para terdakwa sing ana hubungane karo pati diidentifikasi minangka Fotios “Freddy” Geas, 55, Paul “Pauly” J. DeCologero, 48, lan Sean McKinnon, 36, miturut pratelan saka jaksa penuntut federal.

Para tersangka, kayata Bulger, dikunjara ing Hazleton, pakunjaran federal ing Bruceton Mills, WV, nalika paten pinaten. Geas lan DeCologero diduga nyerang Bulger ing sirah.

Saben telu kasebut didakwa kanthi konspirasi kanggo nindakake pembunuhan tingkat pertama. Geas lan DeCologero uga didakwa nulungi lan nyengkuyung pembunuhan tingkat pertama, uga serangan sing nyebabake ciloko awak sing serius.

Geas uga didakwa pembunuhan dening narapidana federal sing ngukum ukuman seumur hidup. McKinnon didakwa nggawe pernyataan palsu marang agen federal.

Geas tetep ditahan ing Hazleton. DeCologero dipenjara ing fasilitas koreksi federal liyane. McKinnon diselehake ing release ngawasi, nanging dipenjara minggu iki ing Florida.

Geas diterangake dening Las Vegas Mass Museum minangka hitman saka Springfield, wilayah Massa. Dheweke ngukum ukuman seumur hidup amarga mateni anggota kulawarga kriminal Genovese ing taun 2003, ujare museum kasebut.

DeCologero minangka mobster Boston sing diukum 25 taun amarga racketeering lan konspirasi, tambah museum kasebut. Dheweke digandhengake karo pembunuhan lan pedhot Aislin Silva, 19 taun, ing taun 1996.

Winter Hill Gang

Ing dina sadurunge, Bulger mbukak Winter Hill Gang ing South Boston. Dheweke dihukum penjara seumur hidup amarga ana 11 pembunuhan.

Dheweke ana ing lam suwene 16 taun. Bulger kadhaptar dening FBI minangka pidana paling wanted nomer loro ing negara.

Whitey Bulger ing muda
Whitey Bulger nalika isih enom, digambar ing ndhuwur. Dheweke ditampilake ing foto pesenan polisi Boston ing taun 1953. (Gambar: Polisi Boston)

Pungkasan, Bulger ditangkep ing 2011 ing Santa Monica, California.

Bulger digawa menyang pengadilan lan disalahké. Dheweke dikunjara ing sawetara pakunjaran federal.

Bulger ditahan ing Oklahoma, banjur ditransfer menyang Hazelton. Tanggal 30 Oktober 2018, mung sawetara jam sawise tekane, dheweke dipateni. Awake sing wis ora ana urip ditemokake dening pengawal, dibungkus kemul.

FBI lan Layanan Investigatif Khusus Biro Penjara nyelidiki pembunuhan Bulger.

Vegas Ties

Nalika manggon ing California, Bulger dikabarake sok-sok ngunjungi Las Vegas. Iku uga miturut omongane uwong sing loro associates Bulger kang kondhang, Steve “the Rifleman” Flemmi lan “Cadillac” Frank Salemme, padha diselidiki kanggo Kadurjanan Nevada.

Pete Poulos tiwas ing ara-ara samun ing taun 1969, KELAS, stasiun TV lokal, kacarita. Penyelidikan pungkasane dibatalake.

Sawise ditahan, sawetara senjata api Bulger dipamerake ing pameran senjata Las Vegas. Dheweke misuwur banget, Museum Mob Las Vegas duwe pameran ing Bulger.

Nalika Bulger tiwas, wong-wong sing dadi korbane, utawa sing ana hubungane karo korbane, lega. Salah sawijining conto yaiku Patricia Donahue.

Bojone, Michael Donahue, tiwas ing penembakan fatal taun 1982 sing ana hubungane karo Bulger, lapor Mob Museum.

Sing dakkarepake yaiku njupuk botol sampanye lan mbukak gabus kasebut, “ujare Patricia Donahue Wektu New York sawise seda. “Wis suwe ngenteni. Saiki keluargaku bisa santai wae, saiki ora usah kuwatir yen krungu jenenge.”

#Dituduhake #Pembunuh #Whitey #Bulger #Didakwa #Kadurjanan #Boss #Disambung #menyang #Vegas