Catawba Two Kings

Colorado Sports Betting Nets $ 11,4M kanggo Water Plan ing FY 21-22

dikirim ing: September 18, 2022, 01:59h.

Dianyari pungkasan ing: 18. September 2022, 02:00.

Olahraga totoan ing Colorado kui $ 11,4 mayuta-yuta ing tax revenue liwat taun fiskal pungkasan sing bakal digunakake kanggo bantuan dana Plan banyu negara. Iku miturut release dening Colorado Limited Gaming Control Komisi (CLGCC).

Sugeng rawuh ing tandha Colorado
Papan sambutan kayu nampani pengunjung ing Colorado. Negara announced ana sing $ 11,4 mayuta-yuta pajak totoan olahraga bakal diparengake kanggo bantuan dana bagean Plan Water sawijining. Anggota parlemen ing awal taun iki nglulusake undang-undang kanggo mesthekake luwih akeh revenue pajak menyang rencana jangka panjang negara kanggo nambah keamanan banyu. (Gambar: Tomasz Zajda/Adobe Stock Images)

Pendanaan Water Plan ndadekake akeh revenue saka 10% tax ing income sportsbooks net. Kanggo taun fiskal 2021-22, sing pungkasan tanggal 30 Juni, negara nampa $12.4 yuta, kanthi $12.2 yuta disetujoni kanggo alokasi.

Kajaba iku, Dana Tahan-Tanpa Bahaya nampa luwih saka $ 746.000, yaiku alokasi 6%. Dana kasebut disedhiyakake kanggo ngganti organisasi sing bisa mbuktekake manawa kegiatan taruhan olahraga entuk penghasilan. liyane $ 130.000 menyang Kantor Kesehatan Behavioral, sing ngawasi layanan gambling masalah lan hotlines.

Dana Hold-Hamless mundhak pendanaan 52.8% saka taun fiskal 2020-21, dene bagean saka Rencana Udara mundhak luwih saka $3.4 yuta, utawa 43%, saka taun fiskal sadurunge. Nanging, pendanaan kanggo Plan Air isih adoh saka pangarepan disetel nalika legalizing totoan olahraga wis ngajokaken telung taun kepungkur.

Dhuwit Tetes Ing

Pamilih Colorado nyetujoni legalisasi totoan olahraga ing Nopember 2019 nalika ngliwati DD Proposition, lan operator pisanan disetujoni kanggo diluncurake tanggal 1 Mei 2020. Ing tanggal kasebut, papat buku olahraga online diluncurake ing negara kasebut, lan wiwit saiki, pasar wis thukul kanggo 24 aplikasi online lan 15 fasilitas fisik.

Titik sade utama dening panyengkuyung taruhan olahraga nggunakake bathi pajak kanggo mbantu mbiayai Colorado Water Plan, kerangka sing diusulake kanggo mbantu negara kasebut tahan banyu lan nambah sumber daya ing taun 2050.

Rencana multi-milyar dollar kira-kira biaya $ 40 milyar saka kabeh sumber ing 2017. A nganyari konsep kanggo rencana saiki ing review liwat pungkasan sasi, lan rencana telpon kanggo tax totoan olahraga kanggo bantuan nutupi, sebagéyan. , $2,35 milyar sing dibutuhake negara bagean saka rencana kanggo 30 taun sabanjuré.

Nalika Pamilih liwati Prop DD, ngandika pejabat negara padha samesthine totoan olahraga pa rata-rata $ 14,9 yuta saben taun ing plans banyu ing limang taun pisanan. Ukuran kasebut uga nutupi jumlah taunan $ 27.2 yuta.

Owah-owahan Rawuh ing Januari

Masalah utama kanggo ngapa revenue pajak totoan olahraga Colorado ora diproyeksikan yaiku basa sing ngidini buku olahraga ngilangi bonus kanggo nyuda tanggung jawab pajak.

A audit negara conducted ing April lan dirilis ing Juni ing totoan olahraga nyatet sawetara auditor pracaya sing operator sengojo nglaporake losses dhuwur ing upaya kanggo entuk pangsa pasar.

Lawmakers diganti sing sadurungé taun nalika padha liwati tagihan sing bakal matesi jumlah sing Sportsbooks bisa nyuda. Wiwit Januari, operator mung bisa nyuda nganti 2,5% saka kepemilikan saben wulan. Iku tetep nganti 30 Juni 2024. Sawisé iku, tingkat abang mudhun 0,25% kanggo telung taun fiskal sabanjuré, tegesé wiwit Juli 2026, Sportsbooks mung bisa nyuda 1,75% saka nangani saben sasi.

RUU kasebut, sing ditandatangani Gubernur Jared Polis ing wulan Juni, uga nglarang nggawa stub taruhan gratis menyang wulan liyane.

#Colorado #Sports #Betting #Nets #114M #kanggo #Water #Plan #ing