Catawba Two Kings

CFTC kanggo Review Kalshi Proposal kanggo Exchange ing Pemilihan Congressional

Dikirim ing: 27 Agustus 2022, 01:00.

Dianyari pungkasan ing: 27 Agustus 2022, 01:17h.

Komisi Dagang Berjangka Komoditi (CFTC) ngumumake pungkasan dina Jumuah yen bakal mriksa panjaluk saka Kalshi ijol-ijolan online kanggo nawakake kontrak berjangka ing ngendi partai politik bakal ngontrol saben kamar Kongres.

Kalshi
Tangkapan layar situs web Kalshi. Ing dina Jumuah, Komisi Dagang Berjangka Komoditas ngumumake bakal mriksa panjalukan dening ijol-ijolan online kanggo miwiti nawakake kontrak berjangka ing kontrol Kongres. (Gambar: Kalshi)

Kalshi nggawe panjaluk kasebut – kanthi sukarela, miturut CFTC – tanggal 19 Juli. Proposal kasebut nyatakake bakal menehi kontrak kanggo ngontrol House lan Senat AS saben rong taun, saben taun pemilihan.

Miturut pratelan komisi kasebut, wektu komentar umum 30 dina bakal nganti 25 September. Ing nggolek komentar, CFTC uga nyakup dhaptar 17 pitakonan sing pengin dijaluk saka masarakat. Pitakonan kasebut kalebu apa kontrak sing diusulake Kalshi “marang kapentingan umum” lan yen “beda banget” saka proposal Nadex sing ditolak CFTC luwih saka sepuluh taun kepungkur.

“Komisi bakal ngupayakake ngrampungake review lan ngetokake pesenan babagan perkara iki sadurunge 28 Oktober 2022 utawa sanalika bisa ditindakake nalika mesthekake wektu sing cukup kanggo kabar lan komentar umum lan Komisi lan staf mriksa pengajuan komisi lan review komentar umum. ditampa,” statement CFTC maca.

Dina Setu, Kalshi nyakup link ing sisih ndhuwur situs web sing njaluk pengunjung supaya menehi pendapat marang CFTC.

Surat Kutipan PredictIt Perdagangan Data Dagang

Pengumuman CFTC teka kurang saka sasi sawise mbatalake “layang ora ana tumindak” sing ditanggepi kanggo penyelenggara PredictIt, sing wis mbukak ijol-ijolan dagang politik wiwit entuk surat kasebut ing Oktober 2014.

Nalika totoan ing pamilihan politik diijini ing yuridiksi liyane, kalebu Inggris lan provinsi Kanada Ontario, ora negara US sing ngatur totoan olahraga ngidini Sportsbooks kanggo nang ing Pemilu. Sing nggawe ijol-ijolan PredictIt minangka produk sing paling cedhak karo taruhan politik sing kasedhiya ing AS.

Surat Kalshi, dikirim dening Kepala Regulatory Officer Elie Mishory, tanggal 16 dina sadurunge CFTC menehi saran PredictIt supaya ora nawakake pasar anyar lan liquidate pasar pinunjul ing Februari 15th. Ing layang kasebut, Kalshi nyatakake yen “perusahaan dagang sing ora kadhaptar sing dimaksudake kanggo operate miturut Surat Ora Ana Tindakan sing ditanggepi dening Divisi Pengawasan Pasar ing 2014 lan menehi waivers kanggo operate tanpa tundhuk karo sawetara aspek saka Undhang-undhang Bursa Komoditi lan Peraturan Komisi” wis nawakake kontrak sing padha wiwit 2014.

Surat kasebut uga nyebutake volume dagang kanggo operator sing ora dijenengi. Contone, ujar manawa 29,2 yuta kontrak sing bakal ngontrol Kongres didagang ing situs kasebut sajrone siklus pemilihan 2020.

Ing 29 Oktober 2014, surat non-tindakan menyang Universitas Victoria ing Selandia Baru, sing ngawasi PredictIt minangka proyek riset, CFTC nemtokake syarat khusus kanggo pasar dagang politik supaya bisa beroperasi. Sing kalebu matesi jumlah pedagang nganti 5.000 saben kontrak lan watesan investasi nganti $850 saben wong saben kontrak.

Awal wulan iki, juru bicara PredictIt mbela operasi ijol-ijolan kasebut Casino.org.

Kalshi Ngusulake ‘Ijol-ijolan sing Diatur Penuh’

Mishory nulis yen Kalshi pengin nawakake kontrak berjangka politik miturut “ijol-ijolan sing diatur kanthi lengkap miturut prinsip inti sing ditrapake kanggo DCM (Pasar Kontrak Ditunjuk), kanthi dana peserta sing dianakake ing DCOs (Organisasi Kliring Turunan) sing beroperasi miturut prinsip inti “diadegake dening CFTC.

Ijol-ijolan percaya iki wektu kanggo nawakake kontrak sing akeh digunakake nanging ora diatur sing wis diatur kanthi lengkap supaya Amerika bisa ngalang-alangi risiko sing muncul saka kontrol politik ing pasar kanthi pengamanan lan transparansi sing kuat. Surat Kalshi nyatakake.

Kalshi ngusulake kanggo mbayar kontrak $1, lan peserta bakal diwatesi $25.000 saben posisi ing kontrak. Tanggal kadaluwarsa kanggo kontrak yaiku 1 Februari ing taun kongres diwiwiti.

CFTC nunjukake Kalshi minangka pasar kontrak ing November 2020. Nalika ana sawetara tumpang tindih ing antarane loro ing sawetara pasar politik, Kalshi uga nawakake dagang ing pasar kayata angin topan sing nyerang Miami utawa New Orleans, rega gas rata-rata, keterlambatan penerbangan ing bandara utama AS. , lan apa NASA bakal nampa wong ing rembulan sadurunge 2025.

Pesen kanggo Kalshi, PredictIt lan CFTC dina Sabtu sing njaluk komentar ora langsung dibalekake.

Komisaris Ora Sarujuk Kanthi Keputusan

Ora kabeh Komisaris CFTC sarujuk karo keputusan kanggo miwiti review.

Komisioner Caroline Pham ujar manawa Kalshi kudu bisa menehi pasar langsung lan keputusan CFTC kanthi efektif bakal ngalangi ijol-ijolan kasebut kanggo menehi kontrak ing pemilihan taun iki.

Kita kudu ngetrapake aturan kasebut kanthi adil. Kongres wis mrentah supaya CFTC ningkatake inovasi sing tanggung jawab lan kompetisi sing adil. ujare Pham. “Komisi wis ngidini pasar kontrak acara sing ora kadhaptar, PredictIt, terus ngoperasikake pasar kontrol politik liwat siklus pemilihan November 2022 lan nganti 15 Februari 2023. Nanging Komisi ora nindakake tindakan apa wae marang kontrak Kalshi, sanajan panjaluk Kalshi kanggo dheweke. persetujuan sukarela luwih saka sasi kepungkur, lan wis ngrembug karo CFTC meh setaun.

Pham uga nyathet yen Kalshi duwe kira-kira 36 rapat karo CFTC lan staf sajrone wektu kasebut babagan proposal kasebut. Pejabat Kalshi uga wis nganakake “akeh rapat” karo anggota kongres sajrone wektu kasebut.

“Sampeyan saiki, yen Komisi duwe kuwatir yen kontrak acara politik nglanggar bagean CEA 5c (c) (5) (C) lan Aturan CFTC 40.11, utawa yen Komisi ora nate ngidinake kontrak didol, mula KPU kudu duwe. ngomong ngono,” ujare Pham. . “Kita kudu ngomong apa sing kita maksud lan tegese apa sing kita ucapake.”

#CFTC #kanggo #Review #Kalshi #Proposal #kanggo #Exchange #ing #Pemilihan #Congressional