Bernard Chong

Ceuta Betting Dadi Pusat Operator Game Mbayar

Dikirim ing: 1 September 2022, 12:23

Dianyari pungkasan ing: 1 September 2022, 01:01.

Wis pirang-pirang taun, Malta lan Gibraltar dadi pilihan kanggo perusahaan game apa wae sing golek papan sing ramah kanggo nyiyapake toko. Nanging, Ceuta, kutha otonom ing Spanyol, bubar wis pindhah, lan terus ngrebut luwih saka pasar.

Benteng Kerajaan Ceuta
Benteng Kraton Ceuta ing wayah sore. Kutha otonomi Spanyol terus sukses saka dadi hub kanggo operator game. (Gambar: Pinterest)

Ceuta bisa uga ana ing Spanyol, nanging nduweni kontrol otonomi sing signifikan babagan aktivitase. Wiwit 2011, wis narik kawigaten perusahaan game liwat insentif financial lan tax break kanggo dadi hub game utama.

Malah ing dina kabut, Gibraltar bisa katon saka Ceuta. Jarak kasebut bisa dadi salah sawijining sebab sawetara perusahaan game nggawe lompat.

Ceuta Ngandelake Game

Ékonomi Ceuta sacara sakabèhané bubar mandhap sawetara taun, nanging saya mundhak. Kajaba iku, wis cukup apik kanggo nyetabilake penurunan risiko kredit sajrone taun kepungkur. Nanging, luwih akeh karya sing kudu ditindakake.

Pamrentah lokal nglaporake manawa 22% perusahaan ing kutha kasebut duwe risiko gagal bayar. Sadurunge COVID-19, level kasebut 13%. Taun kepungkur, 23% perusahaan duwe risiko dhuwur.

Ing separo pisanan taun 2022, Ceuta durung ndeleng bangkrut sing diajukake. Taun kepungkur, ana siji. Formasi perusahaan anyar mundhak 3%, dene perusahaan bubar mudhun 7%.

Saiki ana luwih saka 34 perusahaan game kanthi kantor ing Ceuta. Antarane iki Flutter Hiburan, 888 Holdings, Juegos Espaa lan Playtech, miturut iGaming Ceuta.

Ceuta nduweni ekonomi adhedhasar layanan. Udakara 33% perusahaan ing wilayah kasebut konsentrasi ing sektor komersial, sing nuduhake 16% kegiatan ekonomi kutha. Sektor industri kutha (3% saka perusahaan) nduweni bobot ekonomi minimal ing wilayah kasebut, nyedhiyakake 1% saka turnover.

Sektor konstruksi lan real estate duwe bobot sing signifikan, yaiku 21% saka total. Nanging, pengaruhe marang ekonomi luwih murah, amarga mung 5% saka turnover. Layanan bisnis, sing kalebu 11% perusahaan, mung 2% saka turnover.

Iki ngendi industri game mbuktekaken dhewe kanggo Ceuta. Ing nganyari anyar saka pamaréntah, 68% saka turnover ekonomi Ceuta asalé saka mung 3% saka total aktivitas komersial. Segmen kasebut yaiku gambling lan taruhan.

Ceuta kanggo Narik manungsa waé liyane

Ing 2011, Ceuta dadi tuan rumah 26 kantor kanggo perusahaan game. Sing rada mudhun ing sawetara taun sabanjure, mudhun dadi 21 ing 2017 lan 2018. Kabeh mau mundhak ing 2019, kanthi lompat sing signifikan dadi 34 ing 2020.

Saliyane perusahaan kasebut ing ndhuwur, Codere, Luckia, lan liya-liyane pindhah menyang kutha amarga insentif. Ana balen kanggo perusahaan lan gambling pajak kegiatan lan ora pajak PPN. Ngganti sing terakhir yaiku Pajak Produksi, Layanan lan Impor, sing meh ora kacathet ing 0,5%.

Ana uga diskon kanggo karyawan perusahaan game. Pajak Penghasilan Pribadi, contone, nawakake diskon 60%.

Ing dhuwure Gibraltar minangka pusat game, industri kasebut nggawe 40% saka produk domestik bruto. Saiki, Ceuta nyekel paling akeh lan terus berkembang.

Data GDP paling anyar kanggo Spanyol nyakup 2020. Ing taun kasebut, kabeh komunitas lan kutha otonom (Ceuta lan Melilla) ngalami penurunan. Ceuta mudun kurang saka liyane, kajaba Extremadura.

Ceuta durung siyap kanggo unseat Malta minangka hub game utama, kang bakal dadi feat angel kanggo entuk. Nanging, iku bisa, lan nomer nuduhake yen industri game mbangun kekuatan ing kutha.

#Ceuta #Betting #Dadi #Pusat #Operator #Game #Mbayar