Bernard Chong

Anggota parlemen Filipina pengin Nggawe Wulan Esports Oktober

Dikirim ing: 5 September 2022, 12:00.

Dianyari pungkasan ing: 5 September 2022, 12:38h.

Senadyan popularitas mbledhos saka eSports, iku isih dadi kambing hitam kanggo sawetara – ora luwih saka fashion remaja. Ana akeh bukti kanggo mbantah iki, lan legislator ing Filipina pengin menehi pangenalan luwih kanggo kegiatan kasebut.

World Esports Championship
Pemain lan penonton kumpul kanggo Kejuaraan Esports Dunia. Anggota parlemen ing Filipina ngarep-arep bakal disetujoni tagihan sing bakal netepake Wulan Esports Nasional Oktober. (Gambar: Bullfrag)

Perwakilan Christopher de Venecia nglawan stigma sing nyebabake industri eSports. Dheweke negesake manawa akeh sing ora nganggep atlit eSports minangka profesional sing sah. Iku amarga padha ndeleng video game minangka angkara, gangguan, utawa jinis gambling .

Akibaté, de Venecia wis ditulis Bill anyar, House Bill 01285, miturut Philstar. Irah-irahan kerja yaiku Undang-Undang Menyatakan Bulan Oktober minangka “Wulan Esports Nasional”, lan tujuane kanggo nindakake apa sing diarani judhul.

Menehi Esports More pangenalan

de Venecia ujar manawa tim eSports Filipina berjuang kanggo melu ing turnamen internasional. Ing pirang-pirang kesempatan, pemain ngadhepi penolakan dokumen perjalanan lan visa. Iki amarga dheweke ora diakoni minangka wakil sah Filipina ing eSports.

Contone, salah sawijining tim Bren Esports negara kanggo Valorant kudu mundur taun kepungkur saka turnamen ing Berlin, Jerman. Iki nderek penolakan panjalukan lelungan, sanajan anggota tim layak kanggo turnamen kasebut.

Mula, industri ngarep-arep bisa kerja sama karo Kementerian Luar Negeri kanggo ningkatake perawatan atlit eSports nalika saingan ing turnamen internasional. Kajaba iku, dheweke uga arep ketemu karo Departemen Tenaga Kerja lan Ketenagakerjaan kanggo ngembangake serangan balik sing luwih efisien sing bakal nglindhungi pemilik tim lan para pemain dhewe.

Kanggo legislator, eSports minangka olahraga sing sah, uga minangka industri kreatif. Dheweke mbandhingake karo dancesport, dancing ballroom sing kompetitif. Iki minangka olahraga lan seni pertunjukan sing diakoni dening Komite Olimpiade Internasional (IOC) minangka olahraga.

Nalika dancesport durung katon ing kompetisi Olimpiade, pangenalan dening IOC minangka langkah pisanan sing penting. Wis pirang-pirang taun, pemain lan panyengkuyung eSports uga berjuang kanggo nggabungake kompetisi menyang Olimpiade.

Dina Esports Donya, Nanging Luwih Apik

Wis ana World Esports Day sing dirayakake tanggal 23 Oktober. Nanging, tinimbang mung sedina, de Venecia pengin sasi wutuh babagan ekosistem.

Yen hukum kasebut maju, bakal nggampangake kolaborasi saka macem-macem entitas pemerintah, kayata Badan Informasi Filipina lan Akademi Olahraga Nasional, karo sektor swasta. Antarane tujuane yaiku nggawe lan nyebarake informasi sing ana gandhengane karo acara lan kompetisi eSports. Dheweke uga bakal fokus ing pendidikan babagan kegiatan kasebut.

Filipina duwe badan pangurus eSports dhewe, Organisasi Esports Filipina. Bakal njupuk peran utama kanggo nggampangake kolaborasi, nalika terus mbentuk industri.

Olahraga Betting eSports isih keno

Saiki, miturut Tinjauan Legal Nasional, mung 13 negara AS sing wis tumindak khusus babagan taruhan olahraga eSports. Kabeh kajaba siji, Nevada, nindakake sawise Mahkamah Agung AS mbatalake Undhang-undhang Perlindungan Olahraga Profesional lan Amatir 1992 (PASPA) ing 2018.

Isih adoh, lan sawetara negara malah wis ngupayakake kanggo mblokir taruhan olahraga eSports sing sah. Nanging, ora bisa nglirwakake dhuwit sing bisa ditindakake dening industri iki.

Analis taruhan olahraga prédhiksi manawa industri kasebut bakal entuk bathi global nganti $ 2 milyar ing taun iki. Nanging, ing wolung taun, bisa tekan $12.5 milyar, miturut Riset lan Pasar.

Iki bakal nggambarake tingkat pertumbuhan taunan senyawa (CAGR) 21.9%. Kajaba iku, sponsor bisa entuk CAGR 40% lan hak media bisa nambah 23%. Ing saindenging jagad, kabeh pasar bakal tuwuh kanthi signifikan.

#Anggota #parlemen #Filipina #pengin #Nggawe #Wulan #Esports #Oktober